Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Schița Guvernului Predoiu, cu doi sibieni. ”Aș fi onorat”

Schița Guvernului Predoiu, cu doi sibieni. ”Aș fi onorat”

În presa centrală a fost prezentată astăzi o ”schiță” a unui viitor guvern PNL; condus de Cătălin Predoiu. Pe lista lărgită a posibililor viitor miniștri se află și doi sibieni: cei doi copreședinți ai organizației județene a PNL.

Raluca Turcan ar urma să conducă Ministerul Educației, în timp ce Mircea Cazan ar fi favorit pentru poziția de ministru pentru Societatea Informațională. ”Nu știu absolut nimic de o asemenea listă, de aceste discuții, dar aș fi onorat să fiu ministru al României”, a declarat copreședintele PNL Sibiu, Mircea Cazan. ”E prematură orice discuție pe acest subiect. Nu a existat până acum nicio discuție privind structura nominală a viitorului guvern. Există doar comisii de specialitate și asta ne diferențiază de alții, noii oameni care vor fi la conducerea ministerelor vor fi cei care au muncit în aceste comisii de specialitate”, a declarat celălalt copreședinte al PNL Sibiu, Raluca Turcan.

Potrivit, evz.ro, liberalii se pregătesc de guvernare și chiar au făcut în cadrul partidului o listă cu oamenii care ar putea ocupa funcții de ministru. Totuși, lista prezentată de ziar e contestată chiar din interiorul partidului. ”Lista cu pricina nu este altceva decât cu președinții de comisii ale Senatului și Camerei Deputaților ai PNL”, susțin voci din cadrul partidului. O altă problemă ține de faptul că cel mai probabil, PNL nu va putea constitui un guvern fără UDMR sau UNPR, iar lista posibililor miniștri ar putea fi refăcută.

Sibiul a avut după Revoluție doi miniștri: Gavril Dejeu, ministru al Internelor și Ion Ariton, ministru al Economiei.

Lista Guvernului PNL, potrivit evz.ro:

 • La Ministerul Afacerilor Interne ar urma să vină Marian Petrache sau Alin Tișe, deși acesta din urmă ar putea prelua mai degrabă Ministerul Dezvoltării Regionale. Victor Paul Dobre este un alt nume vehiculat pentru acest portofoliu.
 • La Ministerul Justiției a fost vehiculat numele lui Daniel Buda, deși acest minister poate reveni și unui independent agreat de președintele Iohannis, potrivit unor surse liberale. Cătălin Boboc, preşedintele Comisiei Juridice din Senat, este responsabil pentru Comisia de Justiţie şi Drepturi Cetăţeneşti a PNL.
 • Ministerul Muncii va merge la Claudia Boghicevici, susținută de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, unul dintre cele mai influente nume din vechiul PDL, sau Cristina Pocora, purtător de cuvânt al grupului PNL de la Camera Deputaților, activă pe această zonă.
 • La Ministerul Agriculturii va merge Gheorghe Ștefan sau Costel Caraş.
 • Teodor Atanasiu are șanse mari să preia din nou Ministerul Apărării Naționale.
 • Ministerul Finanțelor va merge, cel mai probabil, la Eugen Nicolăescu sau Andreea Paul.
 • Numele deputatei PNL este vehiculat și la Ministerul Economiei, alături de cel al lui Virgil Popescu sau Lucian Isar.
 • Ministerul Tineretului ar urma să fie preluat de Florin Alexe.
 • La Ministerul Educației favorită este Raluca Turcan, un alt nume vehiculat fiind cel al lui Vlad Nistor.
 • Pe Ministerul Energiei se bat Mugur Cozmanciuc sau Lucian Bode.
 • Europarlamentarul Cristian Bușoi țintește Ministerul Sănătății, dar a fost vehiculat și numele lui Dragoș Șerban.
 • Pentru Ministerul Afacerilor Externe ar putea fi Ion Stroe sau Radu Carp.
 • La Ministerul Mediului ar putea merge fie Sulfina Barbu, fie Lucia Varga.
 • Pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost avansat numele lui Ovidiu Raețchi.
 • Gigel Știrbu sau Radu F. Alexandru au șanse pentru Ministerul Culturii.
 • Mircea Cazan ar urma să se ocupe de Ministerul pentru Societatea Informațională.
 • Pentru Ministerul Transporturilor au fost desemnați Iulian Dumitrescu sau Anca Boagiu, iar la Fonduri Europene, Alexandru Nazare sau Răzvan Mironescu.
Foto: Agerpres

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

John

Acum 5 ani

Ce ma?:))))))))))) La agricultura gheorghe stefan/ e coincidenta de nume ,sper ca nu e vorba de escrocul ala de la Piatra Neamt ce-a jefuit Moldova si care lipea pe frunte la manelisti bani!iar la educatie raluca botox turcan se potriveste ca nuca-n perete...halal guvern viurtual PNL!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus