Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
6°C

La Pasaj, cu un pic de noroc

La Pasaj, cu un pic de noroc

 

Au trecut vreo trei ani de când am călcat ultima dată pragul restaurantului La Pasaj. Un restaurant frumușel foc, amplasat într-un loc care suferă un pic ca vad dar are farmecul lui, chiar la poalele Pasajului Scărilor, în apropierea străzii Turnului. Cu o terasă numai bună de privit în zare, Pasajul se califică printre restaurantele cochete ale Sibiului. Data trecută îmi plăcuse tare mult meniul făcut sub forma unui ziar și m-am bucurat să văd că au păstrat același concept. Meniul parcă s-a subțiat de atunci, ceea ce nu e un lucru rău. Mai bine faci mai puține dar le faci bune decât multe și fără niciun dumnezău. Răsfoitul gazetei nu îți ia mult. Câteva recomandări din partea bucătarului, patru-cinci ciorbe, pizza de toate felurile, câteva feluri de paste și câte un pic din fiecare, clasicele porc-pui-pește-vită.

Am încercat câte puțin din fiecare. Am luat o supă gulaș, o porție de șnițel cu cartofi la cuptor și sos de cașcaval, o salată Pasaj care suna foarte interesant și un cheese-cake. Plus o cola, o bere și o apă minerală. Și ne-am pus la privit în zare așteptând mâncarea.

 

Photo 03.09.2015, 13 47 32

„Festinul” a început cu gulașul. Un eșec total și marea bilă neagră a întregului prânz. Ciorba părea veche și de prea multe ori reîncălzită. Avea spuma aia unsuroasă care apare când zama e prea veche și era acră. Și nu era acrită, deși asta a fost prima scuză care mi-a venit în minte. Plus că gustul de gulaș era foarte aproximativ, era un fel de ciorbă de văcuță cu chimen. N-am rezistat mai mult de 4-5 linguri și am lăsat-o deoparte.

Photo 03.09.2015, 14 11 10

Puiul a salvat în schimb prânzul. Foarte fin și pufos și cu un sos de-a dreptul excelent. Iar cartofii au fost delicioși la rândul lor, chit că te chinuiai un pic să îi decojești. Iar porția este suficient de mare cât să hrănească un om și doi emigranți. N-am reușit să o termin.

rest

Salata, foarte interesantă. Cu fâșii de măr, țelină, piept de pui, alune și un sos pe bază de miere foarte feng-shui, așa, de felul lui. Nici cheese-cake-ul n-a fost rău, poate mergea făcut o idee mai dulce. Motiv foarte bun pentru un debate asupra acestui gen de desert, cum ar trebui el să fie, dulce sau acrișor? N-am ajuns la o concluzie finală până să îl terminăm așa că întrebarea rămâne fără răspuns. Și autorul fără 75 de lei pe care i-a cheltuit pe întreaga daravelă. Una peste alta, a fost drăguț la Pasaj. Și sper că episodul ciorbei reîncălzite a fost doar un incident izolat. Sau poate în această parte de oraș gulașul nu se prea trece. Mai încercăm o dată peste alți trei ani.

 

The Passenger

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus