Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cel mai premiat film despre impactul luminii artificiale rulează la Sibiu

Cel mai premiat film despre impactul luminii artificiale rulează la Sibiu

„The City Dark” este un film documentar despre lumina naturală şi despre efectele luminii artificiale asupra omului. Filmul va fi proiectat în prezenţa regizorului Ian Cheney, miercuri, 9 septembrie, la Sala Thalia, de la ora 18 şi de la 20:30. Intrarea este liberă.

„«The City Dark» este un documentar despre pierderea nopţii. Atunci când ajunge in New York City,plecând din mediul său rural din Maine, regizorul Ian Cheney pune o întrebare simplă : - Avem nevoiede stele ? Mergând din Brooklyn la Mauna Kea, la Paris şi apoi mai departe, el explorează ameninţarea asteroizilor-killer în Hawaii, urmăreşte ţestoasele de incubaţie de-a lungul coastei din Florida şi salvează păsările rănite de pe străzile din Chicago.Cheney dezvăluie multitudinea implicaţiilor unui pământ prea strălucitor prin luminile sale artificiale - inclusiv în creşterea numărului de cazuri de cancer la sân datorită expunerii la lumină nocturnă, precum şi despre o generaţie de copii crescuţi fără sa ştie că există o bucaţică de univers, dincolo, mai sus de cer. Dispunând de astro-fotografii uimitoare şi de o distribuţie compusă din câţiva dintre cei mai mari oamenide ştiinţă, «The City Dark» este cea mai reuşită poveste despre poluarea luminoasă şi dispariţia stelelor din universul nostru cotidian”, afirmă organizatorii într-un comunicat de presă.

Prezentarea filmului face parte din din evenimentul „LUMEN, Past, Present & Future„ care este cel mai mare eveniment despre lumină din Europa Centrală, organizat la Sibiu în perioada 8-12 septembrie 2015.

Sursă foto: www.ifc.com

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 673

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus