Duminică,
24.10.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Iohannis, despre Vila Lac 3: ”Cereri extravagante nu obişnuiesc să am”

Iohannis, despre Vila Lac 3: ”Cereri extravagante nu obişnuiesc să am”

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, luni, despre lucrările care se efectuează la Vila Lac 3, reşedinţa sa oficială, spunând că a cerut să fie reparată şi zugrăvită, SPP a cerut anumite reparaţii la rândul său, iar specialiştii au cerut consolidarea clădirii, însă nu a avut "cereri extravagante". "Nu am avut şi nu am cerinţe extravangante, dar, da, am cerut să fie zugravită casa, am cerut să fie reparată şi zugrăvită faţada. Da, SPP a cerut să se zugrăvească şi să se consolideze o parte care joacă un fel de rol de adăpost. Da, este adevărat că specialiştii au cerut o consolidare a clădirii. M-au informat la sfârşit că asta se face", a spus preşedintele, citat de Mediafax. "Cereri extravangate nu obişnuiesc să am", a adăugat Iohannis.

Vila Lac 3 i-a fost alocată președintelui Iohannis de către premierul Victor Ponta încă din ianuarie 2014. De atunci, s- aașteptat ca fostul președinte Traian Băsescu să se mute din vila de protocol, iar apoi au început lucrările de reamenajare.

Construită în 1962 la ordinul lui Gheorghe Gheorghiu Dej, după planuri americane

Cele trei vile, Vila Lac 1, Vila Lac 2 și Vila Lac 3 au fost comandate în 1962, la comanda liderului de atunci al republicii, Gheorghe Gheorghiu-Dej.  Aici chiar a locuit o perioadă liderul comunistalături de familie, dar și primul ministru de atunci, Ion Gheorghe Maurer. Clădirile au fost proiectate de arhitectul Cezar Lăzărescu, care s-a inspirat din arhitectura americană a vremii.

În anul 2005 s-au făcut modernizări la Vila Lac 3, în valoare de 955.848 de lei, iar între anii 2006-2008 s-au cheltuit alţi 33.984 de lei, scrrie sit-eul realitatea.ro. În anul 2005, reşedinţa prezidenţială a fost dotată cu mobilier şi sisteme de supraveghere. Vila construită pe o suprafaţă de 1.045 mp, are un garaj cu o suprafaţă de 107 mp, un teren de tenis ce măsoară peste 680 mp, un ponton de peste 128 mp. Atât "Vila 2" cât şi "Vila 3" sunt ambientate cu sculpturi şi picturi de patrimoniu. Cele două mai au ceva comun, anume materialele folosite pentru interioare, cum ar fi lemnul exotic adus din Indonezia şi Brazilia, piatră şi marmură de provenită din China şi India, mobilier îmbrăcat cu piele de Cordoba și dotată cu tavane extensibile.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Zorro

Acum 6 ani

Din 89 incoace este cel mai fandosit si scump presedinte pe care l-am avut. Cereri extravagante nu are, dar excursii extravagante face si pas cu pas a-si arata adevarata fata si iasa la iveala caracterul lui Klaus.
Raspunde

NICOLAE

Acum 6 ani

un om cu o modestie uriase.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus