Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Paella cu creveți – cea mai bună mâncare din lume pentru Adrian Tibu

Paella cu creveți – cea mai bună mâncare din lume pentru Adrian Tibu

Directorul Teatrului Gong, Adrian Tibu povestește că nu ar putea să refuze niciodată o porție de Paella cu creveți, ”din cel puțin trei motive”.

”Îmi place din mai multe motive în afară de gustul deosebit: pentru că mă duce cu gândul la Barcelona, la atmosfera de la mare de pe plajă, la ideea de relaxare la mare când se aud valurile. Dar mă face să mă gîndesc automat și la gustul de pește, iar eu ador peștele”, spune Adrian Tibu.

Paella cu creveți

Ingrediente:

500 g creveţi curăţaţi şi decorticaţi (cruzi)

2 cănite de apă cu 2 cuburi Knorr de pește dizolvate (sau supă de pește trecută prin sită)

3/4 cănițe vin alb sec

1/2 linguriţă şofran

2 linguriţe ulei de măsline

1/3ceapă tăiată fin

1/2 ardei roşu tăiat bucăţele mici

2 căţei de usuroi tăiaţi felii subţiri

1 căniță de orez spaniol nefiert şi nespălat

2 roşii mari fără coajă şi tăiate cubuleţe

2 linguriţe boia

2 linguriţe sare

1 căniță mazăre îngheţată

2 linguriţe pătrunjel proaspăt tăiat fin

felii de lămâie

Mod de preparare:

Într-o oală, la foc mediu, incălziți apa şi cuburile Knorr de pește, vinul şi sofranul. Reduceţi focul şi menţineţi lichidul fierbinte.

Într-o tigaie de Paella sau o tigaie cu mânere încălziți uleiul.

Adăugaţi ceapă şi ardeiul. Căliţi 3 minute, până ceapa devine moale.

Luaţi tigaia de pe foc, adăugaţi usturoiul şi orezul şi amestecaţi bine până orezul are ulei pe el, cam un minut.

Adăugaţi roşiile, boiaua şi sare.

Adăugaţi apoi mixul de pește şi şofran.

Puneţi din nou tigaia pe foc mic şi fierbeţi totul cam 10 -15 minute.

Adăugaţi creveţii şi mazărea.

Acum puteţi pune Paella în cuptorul încins la foc mediu şi să o coaceti cam 15-20 de minute până când orezul este aproape făcut şi aproape că nu a mai rămas lichid. Atenţie: nu coaceți Paella până când orezul este complet făcut, deoarece şi după ce e scoasă din cuptor orezul încă se coace. Scoateţi din cuptor şi acoperiţi cu o folie de aluminiu, cam 5-10 minute. Serviţi cu lămâie şi partunjel.

Este o tradiţie spaniolă să se ducă întregul vas cu Paella la masă şi să se aşeze în centrul mesei. În trecut în Spania toată familia mânca din acelaşi vas.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 15059

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus