Joi,
01.06.2023
Ploi Scurte
Acum
18°C

Sibiul este “înţesat” de poezii şi sonete cu ocazia Festivalului Internaţional de Poezie de la Sibiu “Poets în Transylvania”

Sibiul este “înţesat” de poezii şi sonete cu ocazia Festivalului Internaţional de Poezie de la Sibiu “Poets în Transylvania”

Artişti de pe trei continente sunt prezenţi la cea de-a patra ediției a Festivalului Internaţional de Poezie de la Sibiu “Poets în Transylvania”.  Cei 14 poeţi veniţi din toate colţurile lumii “înţeasă” Sibiul, timp de o săptămână, cu poezie.  Aceştia susţin recitaluri pe străzile oraşului şi în locurile care le scot în evidenţă creatile lirice. Toate “reprezentaţiile” stradale ale poeţilor sunt înregistrate şi transformate într-un film care arată “Sibiul poetic”, după spusele lui Radu Vancu, directorul festivalului.  “Este un festival care a crescut de la an la an şi în ceea ce priveşte numărul de poeţi care sunt prezenţi dar şi din punct de vedere al faptului că, anul acesta, festivalul ţine o săptămână întreagă. Ne bucurăm şi de faptul că festivalul are o mai mare deschidere către toate artele, nu numai cea poetică”, spune directorul festivalului, Radu Vancu.

În 23 septembrie, poeţii îşi prezintă sonetele inspirate din operele artistului sibian, Dan Perjovschi. “Fiecare invitat a primit câte un desen pe care a trebuit să îl interpreteze şi să scrie un sonet”, afirmă Radu Vancu. Creaţiile lirice sunt prezentate la “zidul lui Perjovschi” de lângă Teatrul “Radu Stanca”. De asemenea, în aceiaşi zi, la ora 18:00, are loc lansarea cărţii care conţine creaţiile poeţilor şi ilustrațiile artistului sibian. În 24 septembrie are loc deschiderea oficială a festivalului, pe terasa Bibliotecii Astra, unde recită mai mulţi poeţi străini. Evenimentele au loc şi în ferula Bisericii Evanghelice şi în librăria Habitus.

Acordurile de chitară menţin atmosfera la fiecare pauză dintre recitaluri. De asemenea, în cadrul festivalului, este prezentat şi filmul “ Blestemul ariciului”, în regia lui Dumitru Budrala şi o reinterpretare realizată de actorul Claudiul Fălămaș a poeziilor lui Charles Bukowski.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus