Vineri,
22.09.2023
Parțial Noros
Acum
21°C

Românii lor, mai buni ca ai noştri. Aspectul decisiv din prima manşă a “dublei” CSU Sibiu – BC Mureş, din Cupa României

Românii lor, mai buni ca ai noştri. Aspectul decisiv din prima manşă a “dublei” CSU Sibiu – BC Mureş, din Cupa României

Sibianul Dan Fleşeriu nu a avut debutul pe care şi l-ar fi dorit la CSU Sibiu.  “Galben-albaştrii” au pierdut, pe teren propriu, primul meci oficial al sezonului, în manşa tur din prima fază a Cupei României, scor 73-82 (22-22, 14-15, 19-25, 18-20), în faţa formaţiei BC Mureş Târgu Mureş.

Meciul a fost destul de echilibrat, fiind vizibil faptul că ambele formaţii veneau după perioada de pregătire. Diferenţa s-a făcut însă la experienţa românilor din componenţa fiecărei formaţii. Este de ştiut că sezonul 2015-2016 al Cupei Romaniei prevede ca în teren să fie minim doi jucători români, pe toată durata partidei.

Experienţa românilor a făcut diferenţa

Iar la acest capitol trupa lui Dan Fleşeriu suferă. Chiar şi acesta a recunoscut, înaintea sezonului, că această competiţie nu este o prioritate pentru CSU. Ciocătă a înscris 6 puncte, a făcut 2 recuperări şi nicio pasă decisivă, iar Tincu a reuşit doar o recuperare, la celelalte capitole având zero. În asemenea condiţii, a fost extrem de greu ca gruparea sibiană să emită pretenţii. CSU a stat doar într-un singur jucător român: căpitanul echipei, Octavian Popa Calotă, care a fost cel mai bun marcator al formaţiei, cu 20 de puncte, la care mai adăugăm şi alte 3 recuperări şi 5 pase decisive. Păun ar mai fi putut fi o soluţie, însă este accidentat.

Dacă facem o radiografie şi asupra presaţiei celor doi români titulari din echipa Mureşului, putem trage o concluzie simplă: românii lor cu experienţă au făcut diferenţa. Acel ecart de 9 puncte se datorează, în mare măsură, acestui aspect important. Laszlo Polyak (naturalizat) a marcat nu mai puţin de 15 puncte şi alte 3 recuperări şi o pasă decisivă, în timp ce celălalt român din teren, ucraineanul cu cetăţenie română Iuri Fraseniuc, a marcat 14 puncte şi a făcut alte 6 recuperări. Făcând o comparaţie între cele două distribuţii, concluzia este simplă.

Să-i aşteptăm pe Gilbert şi Harrison

Echipa lui Dan Fleşeriu a mai suferit la capitolul “recuperări”, un alt aspect care a ajutat la înclinarea balanţei în favoarea mureşenilor. Doar 23 în dreptul sibienilor, în timp ce BC Mureş a reuşit cu 14 mai multe recuperări. Tranziţia greoaie pe faza ofensivă a trupei lui Fleşeriu poate fi contextualizată şi explicată şi prin prisma indisponibilitaţii unor jucători importanţi, la jocul sub panou, din formula cu care sibianul Fleşeriu a gândit acest sezon. Gilbert a jucat cu două degete rupte la mână, petrecând pe parchet 14 minute, iar Michael Harrison numai ce a ajuns în Sibiu, fiind primul meci de la revenire. Americanul a fost folosit doar 6 minute, perioadă în care s-a văzut că nu este încă familiarizat cu schemele exersate la antrenament de ceilalţi coechipieri, în perioada de pregătire.

Iată statisiticile tuturor jucătorilor lui CSU Sibiu:

Calotă: 20 de puncte, 3 recuperări şi 5 pase decisive

Hardy: 18 puncte, 3 recuperări şi 4 pase decisive

Lalovic: 13 puncte, 6 recuperări şi 2 pase decisive

Paul: 10 puncte, 2 recuperări şi 1 pasă decisivă

Cioacătă: 6 puncte şi 2 recuperări

Harrison: 4 puncte, 1 recuperare şi 1 pasă decisivă

Gilbert: 2 puncte, 3 recuperări şi 1 pasă decisivă

Tincu: 1 recuperare

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus