Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
10°C

Turcan și Cazan: Unde e Cindrea? Dacă un funcționar nu merge la muncă e dat afară!

Turcan și Cazan: Unde e Cindrea? Dacă un funcționar nu merge la muncă e dat afară!

Copreședinții PNL Sibiu Raluca Turcan și Mircea Cazan au comentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă situația în care se află președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea. Turcan semnalează faptul că liderul PSD Sibiu nu a mai fost văzut la serviciu în ultima perioadă, și pune în balanță cu ce s-ar fi întâmplat, în aceeași situație, cu un simplu angajat al instituției. ”Situația dumnealui e ingrată, pentru că sunt două planuri în care domnia sa este prezent în viața publică. Este planul justiției unde hotărârile instanței merg înainte, pentru că am înțeles că are deja contestație în anulare pentru o decizie a instanței care interzice dreptul electoral dacă ai o pedeapsă cu suspendare și ai activitățile de la Consiliul Județean, unde vedem că exact ca și Victor Ponta la Guvern. Domnul Cindrea, în loc să fie la Consiliul Județean, e pe treptele instituțiilor de judecată, ceea ce este anormal. Un președinte de CJ, un premier, trebuie să stea în instituțiile pe care le conduc, nu pe treptele tribunalelor, nu pe la parchete sau unde sunt solicitați să-și rezolve problema juridică. Gestul moral este de a-ți face treaba. Ei nu se duc la serviciu. În această țară, un cetățean dacă nu merge la serviciu, primește o sancțiune, două, după care e dat afară. Un funcționar al domnului Ponta, dacă nu merge la serviciu, își pierde locul de muncă. Un subordonat al domnului Cindrea de la Consiliul Județean dacă nu merge la lucru, își pierde locul de muncă. Domnul Cindrea e în concedii și pe treptele instituțiilor de judecată”, a spus Raluca Turcan.

Celălalt copreședinte al organizației, deputatul Mircea Cazan susține că timpul îi va decide soarta: ”Să așteptăm finalul finalului. Din câte am văzut, există un caz similar cu al domnului Cindrea, cu exact aceeași soluție, dar care s-a decis suspendarea din funcție. Eu zic să așteptăm și să vedem și această cerere de anulare”, a spus Cazan.

Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a României va judeca o contestație în anulare depusă prin avocat de Ioan Cindrea, împotriva sentinței definitive pronunțată pe 14 septembrie tot de judecătorii ÎCCJ. Prin sentința respectivă, Ioan Cindrea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul întocmit de procurorii Parchetului General pentru ”conflict de interese”. Judecarea contestației în anulare (o cale de atac extraordinară) a fost stabilită pentru data de 26 octombrie. În cazul în care judecătorii îi vor da dreptate lui Cindrea, recursul prin care acesta a fost condamnat (sentința fiind aceeași și pe fond) va fi rejudecat. Cel mai probabil, Cindrea a depus recursul în anulare invocând litera i) a articolului 426 din noul Cod de procedură penală, potrivit căreia ”Împotriva hotărârilor penale definitive se poate face contestaţie în anulare în următoarele cazuri: (…) i) când împotriva unei persoane s-au pronunţat două hotărâri definitive pentru aceeaşi faptă”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus