Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Un deputat PSD: ”În momentul acesta nu voi vota moțiunea. Nu cred că se poate schimba ceva”

Un deputat PSD: ”În momentul acesta nu voi vota moțiunea. Nu cred că se poate schimba ceva”

 

Dacă liberalii anunță că odată cu trecerea timpului, șansele ca moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Ponta cresc, parlamentarii PSD susțin că liberalii s-au pripit. ”În momentul acesta pot să spun că nu voi vota moțiunea. Nu cred că se mai poate schimba ceva. Nu văd cum poate să aibă șanse, liberalii s-au grăbit aiurea. Nu voi vota moțiunea”, a declarat oarecum dezamăgit deputatul social democrat Gheorghe Frăticiu.

Pe de altă parte, PNL le cere public parlamentarilor din coaliția guvernamentală să aleagă între România și Ponta și ”să nu stea ca oile în bănci”. ”Le cerem liderilor UNPR și PSD, Oprea și Dragnea  să nu fie oile lui Ponta și să se disocieze, prin votarea moțiunii, de un premier trimis în judecată, care face rău României.Ponta a criticat, când era în opoziție, faptul că parlamentarilor li se interzicea să își exprime votul. Acum face exact la fel și cenzurează dreptul la vot al propriilor parlamentari. Ponta a devenit toxic inclusiv pentru proprii parlamentari”, a declarat liberalul Mircea Cazan. În aceeași idee, copreședintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan le cere parlamentarilor să aleagă ”adevăratul interes național”. ”PNL cere partidelor din arcul guvernamental să pună interesul naţional mai presus de obrazul gros al premierului. Toţi parlamentarii de bună credinţă trebuie să facă distincţia între interesul lui Ponta şi Interesul Naţional. Cum ar arăta o Românie în care o majoritate parlamentară se coalizează să apere un obraz gros al premierului.Răspunsul: trist. Adresez o întrebare ministrului Gabriel Oprea: Ce i-ar face unui polițist trimis în judecată pentru acuzații de corupție, similare celor formulate împotriva lui Ponta? L-ar menține în funcție sau l-ar suspenda pe loc?”, a spus Turcan.

Motiunea de cenzura "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", inițiată de PNL, a fost citită în plenul comun al Camerei Deputatilor și Senatului săptămâna trecută.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus