Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Chitariștii de la Sibiu Guitar Meeting merg la concertul legendarului Joe Satriani

Chitariștii de la Sibiu Guitar Meeting merg la concertul legendarului Joe Satriani

Chitariști din toate colțurile țării vin sâmbătă la Sibiu pentru cel mai mare concert de chitară din țară, Sibiu Guitar Meeting. 150 de copii care au urmat timp de trei luni cursurile Asociației Culturale Play vor fi acompaniați de peste alți 100 de chitariști veniți din țară pentru evenimentul care va avea loc în 3 octombrie în Piața Mică.

„Înscrierile online au fost închise de curând, am depășit cifra de 100 pe care ne-am propus-o la început”, spune Anamaria Brumar, reprezentant al Asociației Culturale Play. Pe durata întregii zile, Piața Mică va respira prin cele șase corzi ale chitărilor. Începând cu ora 11:00, tinerii chitariști așteptați în spațiul de eveniment pentru ateliere artistice, de creație plastică sau de muzică precum și zona de jam-session unde fiecare își va putea experimenta nivelul atins în urma repetițiilor din ultimele trei luni. Între orele 14:00 și 16:00 vor rula mai multe filme documentare despre chitariști, ca la ora 16:00 să fie deschise înscrierile chitariștilor pentru concert.

„Am conceput o procedură de înscriere a tuturor chitariștilor pentru că am pregătit fiecăruia câte un kit de concert compus dintr-o brățară foarte cool și o pană de chitară, dar, cel mai important, pentru a avea o evidență exactă asupra persoanelor care îl vor vedea live pe Joe Satriani în concertul de la Cluj”, mai spune Anamaria Brumar.

Deși ideea inițială era de a oferi câteva bilete la concertul de la Cluj în urma unei tombole, organizatorii concertului Joe Satriani, Quantum Media, au fost atât de încântați de ideea de a crea o comunitate a chitariștilor în România încât au oferit bilete gratuite fiecărui chitarist înregistrat la Sibiu Guitar Meeting.

Concertul-lecție va avea două părți. Prima va dura 45 de minute și va fi urmată de tombola unde se va extrage câștigătorul marelui premiu al întâlnirii, o chitară Fender Squier Stratocaster, dar și alte două chitări acustice. La ora 19 va începe cea de-a doua parte a concertului. Toți participanții au avut posibilitatea să repete cele opt piese având la îndemână tutorialele realizate de echipa Asociației Culturale Play și încărcate pe canalul de YouTube. Cele opt melodii sunt reprezentative pentru evoluția muzicii din ultimii 50 de ani, printre ele regăsindu-se compoziții Beatles, Rolling Stones, Vali Sterian sau Guns n Roses. Întreg evenimentul va fi prezentat de vedeta Rock FM, Cristi Hrubaru.

Sibiu Guitar Meeting este finalul unui proiect mai amplu intitulat Pune Mâna pe Chitară și derulat de Asociația Culturală Play. Scopul acestui proiect este de a oferi o alternativă în educație copiilor, educația prin muzică și de a crea o comunitate în jurul acestei idei.

„Muzica trebuie să fie accesibilă tuturor, indiferent de vârstă, educație, situație financiară sau socială. Copiii sunt stimulați activ în a face muzică, mult peste ceea ce înseamnă a asculta muzică. Ei învață, astfel, să se exprime, să comunice într-o manieră diferită de cea tradițională, prin arta sunetelor. Câștigul lor imediat este un hobby, care în timp poate deveni o profesie”, mai spune Anamaria Brumar.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus