Silviu Borş, directorul Bibliotecii ASTRA spune că nu este o persoană pretențioasă când vine vorba de mâncare, iar dacă ar fi să numească un preparat preferat ar spune că acesta este mușchiul de vită pe grill cu sos de piper verde.
”Îmi place foarte mult, nu prea sunt locuri în Sibiu în care să mă bucur de el, dar mai facem acasă. Țin minte că am mâncat cândva într-un alt oraș, mi-a plăcut și de atunci cred că a rămas preferatul meu”, povestește Silviu Borș.
Rețetă:
Ingrediente:
500 grame muşchi de vită
25 grame boabe de piper verde
50 grame de unt
50 ml ulei de măsline
150 ml smântână dulce
50 ml cognac
sare
Preparare:
Tăiaţi muşchiul în patru felii de grosimi egale.
Zdrobiţi uşor, cu dosul unui cuţit, boabele de piper verde.
Treceţi fiecare bucată de carne prin boabele de piper verde şi presaţi bine pentru a se lipi şi impregna cu aroma lor.
Într-o tigaie încingeţi uleiul şi untul.
Rumeniţi vita pe ambele părţi la foc iute.
După ce s-a rumenit vita, turnaţi cognacul în tigaie.
Flambaţi: înclinaţi uşor tigaia într-o parte pentru a se aprinde cognacul.
Lăsaţi să se stingă cognacul şi turnaţi smântâna în tigaie. Nu amestecaţi, rotiţi doar tigaia pentru ca sosul să acopere carnea.
După ce aţi pus smântâna în tigaie, lăsaţi-o să clocotească de două ori şi luaţi tigaia de pe foc.
Vita în sos de piper verde se serveşte imediat cu sosul din tigaie turnat peste, cu garnitură de cartofi cu rozmarin la cuptor sau paste proaspete, stropite cu puţin unt.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 7395
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
MB
Acum 2 ore
Claudiu
Acum 2 ore
Liberal autentic
Acum 2 ore
Neli Oproiu
Acum 2 ore
Bobo