Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
9°C

FOTO - ISU a inaugurat astăzi o nouă subunitate, la Săliște

FOTO - ISU a inaugurat astăzi o nouă subunitate, la Săliște

Locuitorii din zona Săliște, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina, Orlat și Gura Râului se pot simți mai în siguranță începând de duminică, după ce aici a fost inaugurată o nouă subunitate operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, care are drept misiune gestionarea eficientă a situațiilor de urgență produse.

Noua subunitate de intervenție va funcționa cu o autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate mare, o autospecială de lucru cu apă și spumă de capacitate mică, cu modul de descarcerare și o ambulanță S.M.U.R.D. de tip B.

Douăzeci și șapte de subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu și opt paramedici din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Săliște, vor încadra autospecialele de intervenție, în regim de tură.

Cei opt paramedici care vor încadra autospeciala S.M.U.R.D. sunt angajați ai Primăriei Săliște și au urmat cursuri de pregătire în cadrul Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu.

”Acest nou nucleu de intervenţie în situaţii de urgenţă de la Sălişte, alături de celelalte inaugurate anul acesta, respectiv Păltiniş, Ocna Sibiului şi Avrig, reprezintă o confirmare a preocupărilor echipei de conducere a inspectoratului şi a autorităţilor publice centrale şi locale pentru creşterea gradului de siguranţă a populaţiei. Începând de astăzi, colegii de la punctul de lucru Sălişte, sub atenta îndrumare a specialiştilor din cadrul inspectoratului, cu sprijinul primăriilor Sălişte, Orlat, Tilişca, Poiana Sibiului, Jina, Gura Râului vor interveni pentru salvarea celui mai de preţ  bun, viaţa umană. Ne dorim ca acesta să fie un nou exemplu, iar în viitor şi alte consilii locale să gândească în acest spirit, asigurându-i că vor avea din partea noastră tot sprijinul de care au nevoie”, a declarat inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu, colonel Laurențiu-Cosmin Balcu, cu ocazia inaugurării.
De la începutul anului și până în prezent, la nivelul județului Sibiu au fost înființate trei puncte de lucru ale inspectoratului, distribuite în Avrig, Ocna Sibiului și Păltiniș.

DSC_0943

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

cititor

Acum 6 ani

O poza fara Balcanicu?! L-ati pensionat sau e la cura?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus