Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Protocolul PNL-FDGR de la Avrig : „Nu se respecta nimic!”

Protocolul PNL-FDGR de la Avrig : „Nu se respecta nimic!”

Avrigul este orașul în care cel puțin teoretic ar trebui să funcționeze un protocol de colaborare între primarul FDGR Arnold Klingeis și liberali. Unul are funcția de primar, ceilalți pot face o majoritate decentă în Consiliul Local.

Vicepreședintele PNL Sibiu, fostul senator  Ilie Stoica susține însă că protocolul dintre PNL și FDGR de la Avrig este doar de formă.. ”Nu se respectă nimic. Unul singur face ce vrea el, nu consultă partenerii de protocol, îi pune în fața faptului împlinit. Nu comunică”, a spus Ilie Stoica referindu-se la primarul din Avrig, Arnold Klingeis, în cadrul unei emisiuni la Eveniment Tv. Stoica susține de asemenea că primarul Avrigului nu duce la îndeplinire hotărârile Consiliului Local. Concret, Stoica a vorbit despre achiziționarea prin majorare de capital a unui utilaj necesar reducerii cantităților de deșeuri colectate de la populație . Dacă s-ar cumpăra acel utilaj – spune el -  cantitatea de gunoi  pe care Avrigul ar depune-o în rampa de gunoi a județului ar scădea și, la fel și costurile pe care societatea de profil le are cu depozitarea. Primarul refuza însă să achite suma necesara, deși există o hotărâre de Consiliu Local și deși hotărârea a rămas definitivă după controlul Prefecturii.

Situatia tensionată din punct de vedere politic de la Avrig este arhicunoscută. De altfel, pentru calmarea spiritelor PNL și FDGR au încheiat un protocol. Acesta, însă, a fost reclamat și nu o dată ca fiind nefuncțional. „PNL Avrig va avea candidat la funcția de primar al Avrigului” a spus Ilie Stoica completând că partidul nu pornește cu șansa a doua, chiar dacă actuala lege îi favorizează pe primarii în funcție, datorită existenței unui singur tur de scrutin.

Întrebat dacă Avrigul nu este un oraș prea mic pentru niște dispute politice atât de mari, Stoica a spus ca „orașul asta mic a dat un senator și un deputat. Și marea neșansă pentru avrigeni e că a dat și două mandate de primar”, a mai punctat Stoica, făcând referire la mandatele lui Arnold Klingeis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus