Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
1°C

Specialist neonatolog din SUA în vizită la Maternitatea din Sibiu: ”Aveți unele echipamente pe care noi nu le avem”

Specialist neonatolog din SUA în vizită la Maternitatea din Sibiu: ”Aveți unele echipamente pe care noi nu le avem”

Cea de-a XVIII-a Conferinţă Naţională de Neonatologie, desfăşurată recent la Alba Iulia, a reunit o serie de specialiști, care înaintea congresului au ales să viziteze Secţia Clinică Neonatologie a SCJU Sibiu.

Astfel, secția spitalului sibian a fost vizitată de prof. Edward Bell, prodecan al University of Iowa, SUA, profesorul Jean Charles Picaud, de la Department of Neonatology at Croix Rousse Hospital din Lyon şi Jessica Litscher, asistentă de terapie intensivă neonatală în Dayton, Ohio, SUA.

„Profesorul Edward Bell vine în România de peste 15 ani în cadrul unor programe de instruire şi la conferinţele de neonatologie şi a vizitat Sibiul şi clinica noastră în repetate rânduri, dar de această dată am fost bucuroşi să îi putem arăta o secţie renovată, modernă, dotată cu echipamente noi, de ultimă oră. Invitaţii au apreciat în mod deosebit terapia intensivă neonatală şi eforturile noastre de a asigura cele mai bune îngrijiri nou-născuţilor şi prematurilor internaţi aici, apreciind calitatea îngrijirilor şi echipamentelor ca fiind la nivel european. De asemenea, oaspeţii noştri au apreciat faptul că mama şi copilul sunt îngrijiţi împreună în acelaşi salon, rooming-in, cu saloane complet renovate şi modernizate”, a declarat dr. Livia Ognean, medic primar neonatolog şi coordonatoarea Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Secţiei Clinice Neonatologie a SCJU Sibiu.

În urma vizitei, medicii secţiei au primit din nou invitaţia de a vizita spitalul universitar din Iowa şi de a învăţa acolo cum să îngrijească şi mai bine copiii internaţi în terapia intensivă neonatală.

"Vă mulţumesc pentru turul frumoasei voastre secţii. Secţia este cu adevărat frumoasă şi are un design care ţine cont de pacient şi familia sa. Pereţii şi podeaua sunt de aspectuoase, suprafaţa podelei nu îngreunează mersul şi este uşor de curăţat. Lumina şi ventilaţia sunt foarte plăcute iar echipamentele voastre sunt foarte bune. Aşa cum v-am spus deja, aveţi unele echipamente pe care noi nu le avem. Următorul lucru pe care ar trebui să îl achiziţionaţi este o pătură de răcire şi un sistem de control al temperaturii pentru a putea realiza hipotermia terapeutică cu un control precis al temperaturii esofagiene, conform cu protocoalele internaţionale. De asemenea, pentru ceea ce faceţi, o altă prioritate este să aveţi un aparat de radiologie digital astfel încât să puteţi face radiografii rapid, 24 de ore din 24. Acest lucru este foarte important mai ales că folosiţi tehnici de respiraţie asistată avansate precum ventilaţia cu frecvenţă oscilatorie înaltă iar radiografiile sunt esenţiale pentru aprecierea volumului pulmonar pentru ajustarea presiunilor de ventilaţie. Sunt impresionat şi mândru de progresele pe care le-am văzut în secţia voastră în vizitele din ultimii ani iar dr. Olariu (n.a.  – dr. Ecaterina Olariu, medic şef al Secţiei Clinice Neonatologie) şi conducerea spitalului merită lăudaţi pentru aceste progrese remarcabile", a declarat Edward Bell.

Maternitatea din cadrul SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a fost complet reabilitată şi modernizată în urma unui proiect în valoare de 25,86 milioane de lei, cu finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii şi gestionat de Ministerul Sănătăţii.

 

 

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

adi

Acum 6 ani

buuun....da' de spaga nu a zis nimic?! cum e la ei fata de noi?!
Raspunde

felicitari!

Acum 6 ani

felicitari pentru rezultat. in loc sa carcotim, cum multi fac, sa ne gandim ca e o sansa in plus la viata pentru multi copii. sunt multe de imbunatatit, dar e un pas mare in fata, tinand cont de ce am avut inainte
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus