Duminică,
02.10.2022
Ploi Scurte
Acum
16°C

Secția de Neonatologie a SCJU crește din donațiile sibienilor, aparatele primite de la Salvați Copiii și campaniile inițiate de medici

Secția de Neonatologie a SCJU crește din donațiile sibienilor, aparatele primite de la Salvați Copiii și campaniile inițiate de medici

Secţia de prematuri - singura secție a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu care a implicat comunitatea în campaniile desfășurate cu scopul de a strânge fonduri pentru dotarea secției, a primit încă o donație semnificativă de la Salvați Copiii România. Astfel, cel mai modern aparat de ventilaţie non-invazivă a ajuns la secția de prematuri, ”un aparat de peste 15.000 euro, care va salva viața a sute de bebeluși, care se vor naște prematur”.

„Continuând eforturile de a dota maternităţile din România cu echipamente moderne, Salvaţi Copiii România s-a întors şi anul acesta spre Sibiu şi a donat terapiei intensive un aparat modern şi complex de ventilaţie non-invazivă, aparat care, cu siguranţă, va salva multe vieţi plăpânde şi va aduce bucurie familiilor acestor copii. Este vorba de cel mai modern aparat de ventilaţie non-invazivă, aparat util nu numai pentru susţinerea respiraţiei prematurilor şi nou-născuţilor ci şi pentru reanimare şi cu care se pot aplica modalităţi moderne de respiraţie, non-invazive. Este un plus nu doar din punct de vedere al dotării ci şi din punct de vedere terapeutic pentru care, în numele copiilor şi al familiilor lor, mulţumim echipei minunate de la Salvaţi Copiii România!”, a declarat dr. Livia Ognean, medic primar neonatolog în cadrul Spitalului Judeţean Sibiu şi coordonatorul Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Secţie Clinice Neonatalogie.

În terapia intensivă şi în secţia de prematuri a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu sunt îngrijiţi în fiecare an în jur de 500 de nou-născuţi prematuri, cu greutate mică la naştere sau cu diverse afecţiuni care necesită îngrijiri speciale, născuţi în maternitatea Sibiu sau transferaţi din maternităţile de nivel inferior din judeţul Alba şi Sibiu. ”Complet renovate, atât terapia intensivă neonatală cât şi secţia de prematuri oferă acum condiţii de îngrijire modernă micilor pacienţi internaţi aici, condiţii apreciate recent chiar şi de oaspeţii noştri din străinătate drept moderne, la nivel european. Dar aceasta nu înseamnă că eforturile noastre de a asigura cele mai bune îngrijiri micilor pacienţi se opresc aici. Aparatele, echipamentele, oricât de performante "îmbătrânesc" fizic şi moral şi, din când în când, trebuie înlocuite. Medicina evoluează permanent, inclusiv cea neonatală iar personalul medical al secţiei se străduieşte să fie tot timpul la curent cu ultimele noutăţi încercând să aplice terapii noi, mai eficiente. Dar pentru aceasta este nevoie, deseori, şi de aparate, de echipamente noi”, mai spun reprezentanții spitalului. Monitor de 6.200 lei donat de CEPROCS Un sprijin important pentru nou-născuţi a venit din şi partea CEPROCS SRL, companie care, după ce a donat anul trecut Secţiei Neonatalogie un bilirubinometru, a donat anul acesta terapiei intensive neonatale un monitor pentru măsurarea tensiunii arteriale în valoare de 6200 lei. „Profităm de ocazie să mulţumim CEPROCS SRL, unui alt prieten al micilor pacienţi care nu ne-a uitat nici anul acesta. Monitorul donat ne va ajuta să monitorizăm mai bine funcţia cardio-circulatorie a pacienţilor noştri”, a explicat dr. Livia Ognean. „SCJU Sibiu mulţumeşte tuturor celor care au făcut şi vor mai face donaţii, completând eforturile noastre de a asigura tot ceea ce este necesar bunei funcţionări a actului medical şi contribuind la creşterea calităţii acestuia. De altfel, aceasta este preocuparea noastră continuă şi, în ultimii ani, s-au înregistrat rezultate concrete în acest sens, prin modernizarea şi dotarea mai multor secţii ale spitalului. În urma procesului de reabilitare încheiat în primăvara acestui an, Maternitatea SCJU Sibiu este, la ora actuală, una dintre cele mai moderne din România iar acest lucru este un motiv de mândrie, cu atât mai mult cu cât beneficiarii acestor condiţii sunt nou-născuţii, adică viitorul nostru”, a declarat Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.

neonatologie 1

Asociaţia Baby Care Sibiu, asociaţia secţiilor de neonatalogie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a continuat, de asemenea, să primească donaţii şi să organizeze acţiuni cu scopul creşterii calităţii îngrijirilor nou-născuţilor şi prematurilor. ”Se cuvine să mulţumim prietenilor noştri, Gabriela Stănescu Hila, Eliza Băra şi Daniel Bălţat pentru efortul de a fi "ospătari de o zi", celor care au găzduit aceste acţiuni, cafeneaua "La Etaj" şi "Pardon Cafe & Bistro Sibiu" dar şi tuturor celor care au făcut donaţii cu aceste ocazii. Graţie acestor acţiuni a fost achiziţionat un alt tensiometru neonatal, aparat în valoare de 6200 lei, care a fost donat de Asociaţia Baby Care Sibiu secţiei Prematuri a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”, spun reprezentații Baby Care. Totodată, ca în fiecare an, Fundaţia Comunitară Sibiu a organizat şi anul acesta Semi Maratonul Sibiului, iar Asociaţia Baby Care Sibiu împreună cu asociaţia Mâini Unite Sibiu şi organizaţia E.M.M.A. Sibiu au participat, ca de obicei, cu proiect. Proiectul a avut ca obiectiv achiziţionarea unui monitor pentru oxigenare cerebrală care permite adaptarea îngrijirilor intensive la nevoile creierului nou-născutului şi prematurului pentru că scopul nostru este supravieţuirea în cele mai bune condiţii. „Monitorizarea activităţii cerebrale este indispensabilă pentru a preveni multiplele sechele nedorite ale prematurităţii şi ale altor afecţiuni neonatale asupra creierului în dezvoltare al nou-născutului. Mulţumită celor 408 copii şi adulţi care au alergat pentru acest proiect şi celor 1028 de susţinători am reuşit şi în acest an să ducem la bun sfârşit un proiect amplu. Iar monitorul de oxigenare cerebrală şi somatică achiziţionat, în valoare de 60.500 lei, este cel mai modern aparat de acest tip din ţară iar maternitatea din Sibiu este printre puţinele maternităţi

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus