Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Bashar al-Assad-ul Sibiului

Daniel Maricuța. Cu voia Domnului, uns primar al Șelimbărului prin 2000. De atunci, miluit în această funcție tot o dată la patru ani de către cetățenii din ce în ce mai mulțumiți ai comunei de lângă Sibiu. Președinte onorific al Federaţiei Ecvestre Române, membru de vază al comunității locale, om fără de care niciun eveniment monden, fie că vorbim de investiții, gale, inaugurări nu se putea săvârși normal.

Pe la colțuri se vorbea despre cealaltă față a primarului. Că nu se face nimic fără ”tain”, că nu se eliberează autorizații de construcții dacă nu sunt conforme cu dorințele primarului, că terenurile se împart în funcție de interese, nu în funcție de litera legii, că fiecare constructor avea puse de-o parte două-trei apartamente pentru ”cine trebuie”, prin primărie. În mare, cam tot ce s-a putut citi în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, veniți săptămâna trecută într-o scurtă vizită prin comuna vecină Sibiului european.

Presa a detaliat despre ”celălalt” Maricuța până acum vreo patru ani. Ziariștii care au făcut adevărate seriale despre primarul Șelimbărului și-au văzut într-un final de treabă. Ce să scrii atunci când nu se întâmplă nimic? De ce să insiști atunci când oamenii te acuză pe tine de interese și-l apără pe edil? Merită să auzi amenințări de genul ”o să ajungi într-un scaun cu rotile?” Cine te crede? Erau alte timpuri. Justiția nu era justiție, iar oamenii importanți ai vremii erau niște zei.

Acum justiția începe să arate a justiție, presa își asumă exact cât scrie, iar zeii de pe vremuri îi vedem despuiați de toate interesele în piața publică. Circ? Poate.

Să nu uităm însă că Maricuța nu a fost pus sub acuzare. Justiția probabil că încă cercetează. De aici și forma reținută a concluziilor după o săptămână în care procurorii au bătut la ușa primăriei.

Maricuța e un fel de Bashar al-Assad-ul Sibiului. Își permite cineva să-l catalogheze într-un fel înainte de verdictul justiției? Nu. E încă extrem de puternic. Chiar și în ingrata poziție în care se află acum. Pornind de la oamenii din Șelimbăr, până la marii politicieni din Sibiu: ”mucles”. Nicio vorbă. Nimic. N-au văzut cătușe, nu comentează. Frică? Respect? Lașitate? Cârdășie? Prezumție de nevinovăție? Până una-alta este, așa cum zice rusul despre liderul din Siria, un om politic validat de comunitatea lui. Un politician care s-a cocoțat acolo unde este acum datorită comunității. Aceeași comunitate care îl jelește înainte de a fi cazul: ”a dat mult și la săraci…”

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Alexandru Graur

Acum 6 ani

Domnule Bratu, sunteti sigur ca ati VRUT sa scrieti/spuneti "miluit"? Ma gandesc ca in contextul articolului ( sustineti ca oamenii au fost din ce in ce mai multumiti, motiv pentru care l-au tot reales} ar fi fost mai potrivit "miruit"... Zic si eu...
Raspunde

raspopitul

Acum 6 ani

Pe la colturi ati vorbit voi, lasii. Au fost altii care au avut curaj sa scrie, cum ar fi ziaristul Dan Tomozei. Doar voi sunteti ca niste hiene, va hraniti cu cadavre, sfasiati prada rapusa de altii si ramasa fara putere! Cat era escrocul asta pe cai mari l-ati lingusit contra cost. Pun pariu ca nu o sa postati comentariul! :)))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus