Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Ponta a vorbit în ședința de Guvern despre starea autostrăzii Orăștie-Sibiu: Cea mai mare firmă italiană ne-a lucrat prost

Ponta a vorbit în ședința de Guvern despre starea autostrăzii Orăștie-Sibiu: Cea mai mare firmă italiană ne-a lucrat prost

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Iulian Matache să facă o informare, în deschiderea şedinţei de Guvern de marţi, în legătură cu lucrările făcute la podul Agigea, aşa cum face şi în cazul autostrăzii Sibiu-Orăştie.

"Înţeleg, domnule ministru Matache, s-a terminat podul. Poate faceţi o informare aşa cum faceţi şi cu autostrada Sibiu-Orăştie la podul de la Constanţa, o firma germană, nu, doar 10 luni întârziere. La Sibiu-Orăştie cea mai mare firma italiană care ne-a lucrat prost şi sper să repare acum din banii lor", a spus Ponta.

"Acolo a fost un cumul de probleme care pornesc de la proiectare, deci, lipsa studiilor geologice, un cumul. Am avut o discuţie cu ei, am convocat şi conducerea mare a firmei din Italia. Le-am spus foarte clar că tot ce se reface, se reface pe banii lor", a răspuns Iulian Matache la începutul şedinţei de Guvern.

O delegaţie a MT, condusă de ministrul Iulian Matache, s-a întâlnit luni cu reprezentanţi ai conducerii CNADNR, cât şi cu reprezentanţi ai companiei Salini Impregilo, pentru a discuta aspectele concrete ale problemelor autostrăzii Sibiu-Orăştie. Matache a făcut săptămâna trecută vizită pe şantierul autostrăzii Sibiu Orăştie.

"În funcţie de soluţia finală agreată, MT a solicitat stabilirea unui calendar cu termene precise, care să conducă la îndeplinirea întregului obiectiv al contractului de lucrări. S-a reafirmat, totodată, poziţia părţii române, aceea de a nu plăti în plus faţă de prevederile contractuale", se arată într-un comunicat al ministerului.

Lucrările de refacere a lotului trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, care a fost închis la începutul lunii septembrie, între Sălişte şi Cunța, din cauza unor crăpături în asfalt, au fost demarate, termenul limita pentru finalizare fiind luna decembrie.

Foto: Guvernul României

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

M

Acum 6 ani

Gunoiule......e si vina ta...nu e o coincidenta deschiderea cu 2 zile înainte de alegeri.....dar ce ne poți spune de plata integrala a contractului , in condițiile existentei a 300 de note de neconformitate ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus