Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

Împărțim și cu Șova vina autostrăzii proaste?

Înainte de a fi cunoscut pentru problemele legea penală, Dan Coman Șova și-a făcut un renume din a fi cel mai dezastruos ministru al Transporturilor (sau al marilor proiecte de infrastructură, după cum și-a inventat el denumirea postului). În timpul mandatului său au devenit subiect de bășcălie inepțiile debitate de Dan Coman Șova pe tema autostrăzilor.

Cu toate acestea, în semnătura numitului Dan Coman Șova a stat rezolvarea imenselor probleme care se prefigurau pe autostrada dintre Săliște și Cunța, închisă acum traficului. Pentru că, la început de 2013, era evident că alunecările de teren din zona Aciliu, pe o lungime de aproximativ șase km, sunt o problemă extrem de costisitoare. Și că, în banii pe care i-au cerut la licitație constructorii de la Impregilo, o autostradă trainică nu ar fi putut fi ridicată acolo, nici cu suplimentarea maximă de 20% care, în mod legal, ar mai fi putut fi adăugată contractului inițial. Prin urmare, în fața lui Șova au fost puse două variante: cea a rezilierii parțiale a contractului, a realizării de noi studii de fezabilitate, caiete de sarcini, licitație și lucrări pentru cei șase km cu probleme sau, varianta cea mai simplă, cea  ”las-o așa”. Dan Șova, ”ilustru” absolvent de Drept și Istorie pus să hotărască destinele infrastructurii din România, a preferat să se comporte meschin și mărunt. Fără să privească problema în ansamblu, a preferat să rămână mic: ”italienii au licitat doar atât, s-au lăcomit, ei să rezolve problema chiar dacă ies în pierdere”. Și contractul așa a rămas, italienii au venit cu o soluție ieftină și îndoielnică, executată prost. Și nici acum nu poate fi întrezărit termenul de finalizare, în condițiile în care cel inițial fost depășit cu doi ani și jumătate.

Șova începe să devină o altă amintire tristă, din cauza lipsei sale de viziune. Această figură tristă și-a pus amprenta asupra vieții noastre într-un mod deloc fericit, evident. Doar că tot noi i-am permis asta: Dan Șova a fost ales, până acum, de două ori senator al colegiului 3 Olt. Iar la anul sunt iar alegeri.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 754

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

v radu

Acum 6 ani

oare anul acesta se mai deschide autostrada si cine raspunde ptr. aceasta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus