Luni,
27.09.2021
Innorat
Acum
16°C

Ultimele licee vocaționale din Sibiu

Ultimele licee vocaționale din Sibiu

Liceul de Artă Sibiu, Colegiul Național Pedagogic ”A. Șaguna” și Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectura Carol I sunt singurele licee vocaționale din oraș. În ultimii ani se pare că atât interesul copiilor, cât și al părinților pentru aceste licee a crescut, iar directorii spun că deși rezultatele la Evaluarea Națională sunt mereu mai slabe, ei nu duc lipsă de candidați la admitere.

”La noi interesul elevilor a rămas constant, la cote ridicate mai ales de când am reintrodus specializarea învățător-educator. Avem cam trei candidați pe un loc la admitere, așa că nu ne putem plânge de candidați, iar la Bacalaureat peste 95% dintre candidați iau examenul”, spune Rodica Talnariu, directoarea Colegiului Național Pedagogic ”A. Șaguna” Sibiu.

”Numărul elevilor care  doresc să studieze la liceul nostru este în creştere faţă de anii trecuţi, ceea ce denotă un interes sporit din partea părinţilor şi elevilor pentru educaţia artistică şi estetică a tinerilor, (specialităţile muzică şi arte plastice). Chiar dacă nu toţi elevii îşi propun să urmeze studii universitare de artă şi să-şi facă o carieră artistică, această componentă a educaţiei tinerilor la o vârstă fragedă este foarte importantă în formarea lor viitoare, prin accesul la artă autentică, prin exersarea minţii şi a spiritului, prin educaţia pentru frumos, pentru echilibru şi măsură.  A învaţă să cânţi la un instrument sau să desenezi, să pictezi sau să sculptezi, te motivează şi te echilibrează în viaţă, îţi dezvoltă personalitatea, imaginaţia, puterea de creaţie. Avem profesori de excepţie şi rezultate foarte bune, iar oferta noastră este generoasă, cu o paleta largă de specializări la cele două secţii”, a spus și Eugen Dornescu, directorul Liceului de Artă Sibiu

”Elevii nu ne aleg mereu pentru carieră, ci pentru cultură generală”

Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectura Carol I a rămas fără candidați la specializarea Arhitectură, dar în schimb are patru clase de vocațional teologic.

”Noi, ca număr de candidați suntem în creștere, așa că acum avem patru clase de vocațional teologic. Anul acesta din păcate nu am avut clasă de Arhitectură, dar sperăm că la anul o să avem măcar o clasă. Dintre cei care ajung la noi o parte merg la Teologie, dar cei mai mulți aleg profile de uman și vin aici pentru a acumula o cultură generală, lucru care se vede și în rezultatele la Bacalaureat, respectiv 80% dintre elevi îl iau din prima sesiune de examen”, spune reprezentanții liceului.

 

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

OLARU CONSTANTIN

Acum 4 ani

SUNT MINDRU DE PERFORMANTELE LICEULUI TEHNOLOGIC DE CONSTRUCTII IN ANUL 1970 AM ABSOLVIT SCOALA PROFESIONALA IN MESERIA DE ELECTRICIAN AM LUCTAT O PERIOADDA IN CONSTRUCTII AM MUNCIT SI AM INVATAT NICIDATA NU AM UITAT DE ACESTA SCOALA UN COPIL SARAC DIN PLAI VALCEAN AM INVATAT SI AM SPERAT AM SCHIBAT SANTIERUL CU CAEDRA IN SPECIALITATEA ELECTRONICA SI TELECOMUNICATII DORESC SA VIZITEZ LICEUL UREZ CADRELOR DIDACTICE ELEVILOR SANATATE SISUCCES
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus