Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-4°C

Gabriel Oprea: Nu am ştiut că este vorba despre un accident

Gabriel Oprea: Nu am ştiut că este vorba despre un accident

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, luni, în prima apariţie la aproape o săptămână de la moartea poliţistului Bogdan Gigină, că a ales să tacă din respect faţă de familia acestuia, el susţinând că nu a văzut accidentul, că a aflat despre producerea acestuia abia după ce depăşise zona şi că a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-l salva pe poliţist. Oprea a precizat încă de la început că face această declarație ”ca urmare a solicitării preşedintelui Klaus Iohannis, voi răspunde unor întrebari lansate în spaţiul public”, a spus Oprea citat de Mediafax. ”Din respect pentru familia lui, am ales să nu fac declaraţii publice imediat după accident sau înainte de înmormântare. Dar, Poliţia Capitalei a oferit într-un comunicat de presă informaţii despre circumstanţele în care s-a produs accidentul, de traseul urmat şi alte astfel de detalii aflate în responsabilitatea poliţiei. Acel comunicat a precizat şi faptul că s-a deschis o anchetă penală, astfel că ulterior acestuia nu puteam oferi public alte răspunsuri sau informaţii. În ceea ce mă priveşte, am ales să fiu alături de familia lui Bogdan Gigină, să prezint personal condoleanţe familiei îndurerate, să nu cedez tentaţiei de a oferi declaraţii care mă puteau disculpa public în raport cu acuzaţiile iresponsabile ale unor lideri politici sau speculaţiile vehiculate”, a mai spus vicepremierul.

Gabriel Oprea a declarat că a văzut că s-a oprit coloana, însă nu a cunoscut motivul. ”La un moment dat coloana s-a oprit. Eu nu am văzut accidentul, nu am ştiut că este vorba despre un accident. Am văzut doar maşina de poliţie din faţă oprită şi pe cei doi poliţişti coborând şi alergând. Unul dintre ei ne-a făcut semn să continuăm deplasarea şi maşina în care mă aflam a pornit de pe loc. Maşina de poliţie şi cei doi colegi rămăseseră acolo. Abia după ce am depăşit locul accidentului, am aflat ce s-a întâmplat (…) Sunt extrem de îndurerat de această pierdere, dar ştiu că am făcut tot ce este omeneşte posibil, la acel moment, pentru salvarea vieţii lui Bogdan. În ceea ce mă priveşte, speculaţiile potrivit cărora în activitatea mea aş fi încălcat legea sau aş fi folosit dispozitivul de însoţire în trafic fără temei legal, vă asigur că sunt nefondate”, a mai spus Gabriel Oprea.

Declaraţia ministrului Gabriel Oprea vine la aproape o săptămână de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a vicepremierului, în contextul în care societatea civilă, şeful statului şi lideri politici i-au cerut explicaţii privind dreptul acestuia de a beneficia de coloana oficială. În urma accidentului, societatea civilă şi mai mulţi lideri politici au cerut demisia sau demiterea lui Gabriel Oprea din toate funcţiile politice deţinute, apreciind că acesta a folosit abuziv coloana oficială în ziua accidentului.

Foto: Mediafax

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus