Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

After-school gratuit. Dacă vor senatorii

After-school gratuit. Dacă vor senatorii

Legea privind programul “Şcoală după Şcoală” a trecut tacit de Camera Deputaţilor, cu raport pozitiv de la Comisia de Învăţământ. Proiectul poate deveni lege dacă va primi și avizul senatorilor. “«Şcoala după Şcoală» poate ajuta aproape un milon de copii prin alocarea din partea statului a unui tichet valoric pentru programul after-school în vederea formării, educației și supravegherii copiilor din învăţământul primar. Acest proiect vine în sprijinul a câtorva sute de mii de familii care nu au cu cine-şi lăsa copii după finalizarea orelor şi a mii de părinţi care sunt încurajaţi să se întoarcă în câmpul muncii. Proiectul vine şi în sprijinul profesorilor care-şi pot suplini veniturile şi în susţinerea ONG-urilor care se implică în proiecte de tipul after-school”, susține inițiatorul proiectului, deputatul PNL Raluca Turcan.

Conform datelor prezentate de liberali care citează studii internaţionale, un astfel de program poate reduce rata abandonului şcolar şi îi poate stimula pe cei 700.000 de tineri care nu sunt şcolarizaţi în acest moment să se întoarcă la şcoală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus