Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
5°C

Nici șah, nici table, nicio șuetă? Doar 10-12 pensionari sibieni frecventează Clubul vârstnicilor

Nici șah, nici table, nicio șuetă? Doar 10-12 pensionari sibieni frecventează Clubul vârstnicilor

Deschis acum patru ani pe strada Ocnei, Clubul Vârstnicilor din Sibiu nu are încă un flux foarte mari de amatori, arată reprezentanții administrației locale. Gândit să ofere vârstnicilor din Sibiu un spațiu de recreere și pentru activități socio-culturale, Clubul este frecventat constant de aproximativ 10-12 persoane, sub capacitatea reală a spațiului. “Sper ca și alte persoane să se înscrie pentru că spațiul permite. Am dorit să menținem acest Club pentru că eu cred că persoanele vârstnice trebuie să se mențină active, să continue să interacționeze cu cei de vârsta lor pentru că au capacitatea de a aduce în continuare o contribuție valoroasă în comunitate”, declară Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu, într-un comunicat emis de Primăria Sibiu.

”În acest spațiu membrii clubului vor avea posibilitatea să se implice în activități recreative și socio-culturale. Cu alte cuvinte aici au posibilitatea să joace diverse jocuri de societate precum șah, table, cărți sau rummy. Spațiul are și o mică bucătărie dotată corespunzător”, comunicat Primăria Sibiu

Patru ore pe săptămână

Situat pe strada Ocnei, nr. 20, Clubul Vârstnicilor este deschis în fiecare miercuri, timp de patru ore, începând de la ora 10:00. Pentru a putea deveni membri, sibienii doritori trebuie să completeze o cerere, pe care să o depună alături de o copie a cărții de identitate la Serviciului Asistență Socială, din cadrul Primăriei Sibiu sau la sediul Clubului. Pot deveni membri ai Clubului doar sibienii care au împlinit vârsta pensionării. ”Motivul înființării și menținerii acestui club este promovarea unui stil de viață activ și stimularea comunicării și socializării în cadrul acestei categorii de vârstă”, arată reprezentanții administrației locale.

club varstnici 3 club varstnici 2 club varstnici 1

Foto: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus