Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Peste o lună, România împlinește 97 de ani. Programul manifestărilor, ”amendabil” de către aleși

Peste o lună, România împlinește 97 de ani. Programul manifestărilor, ”amendabil” de către aleși

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a prezentat consilierilor județeni draftul programului pregătit pentru Ziua Națională a României. Programul poate fi modificat, dacă aleșii vin cu ”observații constructive”, arată președintele CJ Sibiu. ”Dacă sunt observații, rugămintea mea este fie să le trimiteți către domnul secretar, fie către doamna Țârlea, astfel încât eventualele dumneavoastră observații constructive să îmbogățească acest proiect de program”, a anunțat președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea. Manifestările programate până acum nu diferă cu mult de cele din anii trecuți. Astfel, în dimineața zilei de marți, 1 decembrie 2015, de la ora 09:00 este programată ședința solemnă a Consiliului Județean Sibiu, la Sala Thalia. O oră mai târziu, coroanele oficialităților și ale sibienilor interesați vor fi depuse în fața sediului fostului Consiliu Dirigent al Transilvaniei, Banatului și ținuturilor românești din Ungaria (unde a funcționat agenția CFR, iar acum funcționează un fast-food).

De la ora 11:00 este programată o paradă militară pe bulevardul Corneliu Coposu. Echipamentele și mașinile militare care vor defila pe bulevard vor fi expuse, timp de o oră (12:00 – 13:00), în parcarea din Piața Teatrului. De la ora 14:30 este programat să înceapă deja tradiționalul spectacol susținut de Cindrelul-Junii Sibiului, în interiorul Sălii Thalia. Accesul este gratuit și va fi permis până la ora 14:15. Manifestările în aer liber se vor încheia la ora 17:00, când este programată o ”retragere cu torțe” organizată de structurile de apărare și ordine publică din Sibiu. În fine, ultimul eveniment programat pentru ziua de 1 decembrie este concertul simfonic susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, la Sala Thalia. Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, vor fi vernisate mai multe expoziții tematice la Biblioteca județeană Astra (documente) și la Cercul Militar (fotografii).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ovidiu

Acum 6 ani

Titlul trebuia sa fie "Coroanele oficialităților vor fi depuse în fața sediului fostului Consiliu Dirigent al Transilvaniei, Banatului și ținuturilor românești din Ungaria ". Nu mai luati in ras acest subiect! Lasati fastfood-ul, nu strica cu nimic.
Raspunde

dac

Acum 6 ani

super daca nu erau romanii si mai apoi hunii, rusii, otomanii, austria , germania , polonia , usa si asa mai departe acuma aveam si noi peste 2000 de ani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus