Cinefilii sibieni se vor putea relaxa în acest sfârșit de săptămână cu filme emblematice ale cinematografiei franceze, care vor rula în cadrul la cea de-a 19-a ediție a Festivalului de Film Francez, care se desfășoară la la Sibiu în perioada 28 — 31 octombrie, în cadrul CINE M-A văzut la Habitus.
Sibienii vor mai putea vedea patru filme în ultimlele zile ale festivalului. Selecția filmelor din secțiunea Semaine de Cahiers propune o introspecție în ”Filmul Noir” sau ”Thriler”, film caracterizat de o atmosferă de anxietate și intrigă polițistă, dar și o parcurgere a istoriei cinematografiei franceze, subliniind un gen arhetipal preferat de către unii dintre cei mai mari regizori. Proiectiile selectate sunt ”Vivement dimanche!” de Francois Truffaut (anii’80) și ”La Ceremonie” de Claude Chabrol (anii ’90). Secțiunea Competiție prezintă premiere ale tinerilor regizori francezi, aflați în plină ascensiune. Proiecțiile selectate pentru Sibiu sunt ”Qui vive” de Marianne Tardieu și ”Respire” de Laurent Melanie.
Proiecțiile vor avea loc începând de miercuri până sâmbătă, de la ora 18:00, respectiv 20:30, la Librăria Habitus. Toate filmele sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română.
Cei mai talentați dansatori vin la Sibiu
Sibiu Dans Festival – cel mai mare festival studenţesc de dans din ţară îşi va deschide porţile în 30 octombrie 2015 cu un maraton de spectacole de dans de cele mai diverse genuri. Vor putea fi admirate momente de dans contemporan (care includ baletul modern, teatru-dans, dansuri cu soluţii inovatoare şi inedite), show-revue (dansuri de revistă, dansuri cu specific de cabaret), dans de caracter (dansuri follorice stilizate, dansuri tribale sau de ritual), dans modern (dansuri după curente muzicale şi coregrafice în vogă), street dance (hip-hop, house, popping, locking, new style, vogueing, break-dance).
În festivalul-concurs s-au înscris 400 de concurenţi reuniţi în 17 formaţii de dans din ţară şi străinătate. Aceştia se vor lupta pentru a câştiga simpania publicului, aprecierea juriului şi marele trofeu al festivalului în perioada 30 – 31 octombrie 2015, începând cu ora 19:00 pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.
Recitaluri la Thalia
Festivalul International CLARA HASKIL 2015 continuă în acest weekend cu un recital de pian susținut de Alexander Schimpf, vineri, 30 octombrie, de la ora 19:30. Sâmbătă, de la ora 19:30, concertează Cvartetul Arcadia care are în program Wolfgang Amadeus MOZART - Cvartetul de coarde Nr. 2 în Re major, K. 155 (K. 134a), Béla BARTÓK - Cvartetul de coarde Nr. 4, Sz. 91 și Felix MENDELSSOHN-BARTHOLDY - Cvartetul de coarde Nr. 6 în fa minor, Op. 80.
Duminica, tot de la ora 19:30, un nou concert de pian Alexander Schimpf, în cadrul căruia sibienii vor putea asculta arii de Wolfgang Amadeus,George ENESCU și Antonín DVORÁK.
Poftiți la teatru!
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă vineri, 30 octombrie și sâmbătă, 31 octombrie, de la orele 20:00, spectacolul itinerant „Labirintul Groazei”.
„Labirintul Groazei” este conceput de actorul Horațiu Dancu și este pus în scenă de Monica Baldea, Aurelia Călinescu, Stelian Cioara, Mircea Corcoveanu, Horațiu Dancu, Daniela Dragomir, Ramona Franț, Mihaela Grigoraș, Jenö Major, Gabriela Mitrea, Daniel Mitrea, Daniel Neagu, Claudiu Rusu, Sabina Oltean, Angela Paskuy, Diana Popa, Claudia Stuhler, Nicolae Suciu, Adrian Vlad și Patrick Voicu.
„Labirintul Groazei” este un proiect inedit, creat pentru a marca ziua de Halloween (31 octombrie) și are la bază un proiect atelier al actorilor de la Teatrul „Gong” din Sibiu. Evenimentul se constituie ca un traseu itinerant ce transformă foaierul teatrului, cabinele actorilor, holurile și cursivele dintre etaje, dar și intrarea în pod într-un labirint halucinant. Creat cu ajutorul unor instalații cu păpuși, actori la vedere, proiecții video și elemente de butaforie, noul spațiu al teatrului reprezintă o călătorie extrasenzorială la limita dintre viață și moarte. Călătorul este plimbat în culisele teatrului, urcă și coboară, pătrunde în spații de obicei neaccesibile publicului larg și experimentează o senzație puternică prin acumularea de sunete, umbre, șoapte, fragmente muzicale și peisaje modelate.
”Broscuța fermecată” după Fraţii Grimm se joacă la Teatrul Gong, sâmbătă, de la ora 18:00.
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă în 1 noiembrie, de la ora 11:00, spectacolul „Cenușăreasa” în regia lui Dan Hândoreanu. Spectacolul va fi reluat într-o nouă distribuție după mai bine de șase ani de la ultima reprezentație jucată pe scena de la Sibiu.
Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Barbara Crişan, Horaţiu Dancu, Jenö Major, Gabriela Mitrea și Angela Paskuy vor urca pe scenă pentru a reconstitui una dintre cele mai îndrăgite povești pentru copii din toate timpurile. „Cenușăreasa” în regia lui Dan Hândoreanu este o adaptare premiată în 2006, la Festivalul „Bucurii pentru Copii” de la București, cu premiul de excelență pentru reconsiderarea tehnicilor tradiționale teatrului de păpuși. Spectacolul de la Sibiu este prezentat folosind cuvinte ușor simplificate, iar scenariul este ajustat în aşa fel încât poveştii cadru i se alătură un plan secund, istorioara fetiţei izgonite de copii. Planul secund este o punere în scenă al aceluiaşi motiv, Cenuşăreasa, dar mai apropiat în timp şi mai accesibil copiilor. Viziunea contemporană şi jocul dinamic şi ingenios al actorilor la vedere surprinde prin varietatea tehnicilor de mânuire a marionetelor, într-un spaţiu ce recompune prin decorul de lemn pictat ilustraţiile cărţilor cu poveşti. Spectacolul regizat de Dan Hândoreanu este tot ceea ce vă aşteptaţi de la un spectacol: magie, muzică, culoare şi umor.
Spectacole la Casa de Cultură a Sindicatelor
BRAVUL SOLDAT ŠVEJK de Jaroslav Hašek este un one man show cu Viorel Rață, care poate fi văzut la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, vineri, de la ora 19:00.
”Necunoscuta cunoscută”, regizat de Victor Olăhuț, în interpretarea actorilor Arina Ioana Trif și Pali Vecsei, se joacă la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, sâmbătă, de la ora 19:00.
Un el și o ea se află la sfârșitul relației. Încercând să înțeleagă cum s-a ajuns în acest punct, cei doi își recompun povestea retrăind episoade cheie ale vieții lor. Privirile aruncate înapoi în timp sunt însă critice, detașate, ironice, demonstrând că uneori nimic nu este mai imprevizibil ca trecutul.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Monica Baldea , Sala Studio , Pali Vecsei , Teatrul Gong , Festivalul Internațional , Diana Popa , Arina Ioana Trif , Fraţii Grimm , Mircea Corcoveanu , Libraria Habitus , Horaţiu Dancu , Angela Páskuy , Sibiu Dans Festival , Claudia Stühler , Daniela Dragomir , Gabriela Mitrea , Jenö Major , Wolfgang Amadeus Mozart , Nicolae Suciu , Barbara Crişan , Adrian Vlad , Lucia Barbu , Viorel Raţă , Mihaela Grigoraș , „Labirintul Groazei” , Daniel Mitrea , Patrick Voicu , Ramona Franț , Alexander Schimpf , Sabina Oltean , Stelian Cioara , Nora Băcanu , Cvartetul Arcadia , Dan Hândoreanu , Film Francez , Festivalul de Film Francez , Claude Chabrol , Aurelia Călinescu , Filmul Noir , Francois Truffaut , La Ceremonie , Laurent Melanie , Daniel Neagu , Marianne Tardieu , Secțiunea Competiție , Jaroslav Hašek , Victor Olăhuț , Claudiu Rusu Costea
Vizualizari: 2074
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
Kokos
Acum 11 ore
Pastor marginas
Acum 11 ore
Kokos
Acum 12 ore
Gabytza Gabor
Acum 13 ore
Lutte