Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Tămâian: 10 la sută din bugetul Ministerului Sănătății pentru prevenție

Tămâian: 10 la sută din bugetul Ministerului Sănătății pentru prevenție

Deputatul de Sibiu Ioan Tămâian susține că modul în care se practică medicina  precum și legislaţia actuală fac ca măsurile de prevenţie să fie aproape inexistente. "Cetăţenii doresc să fie ţinuţi sănătoşi şi  nu să dea faliment când luptă cu boala. Din aceste motive, PNL va iniţia o  propunere care să stipuleze clar asigurarea finanţării pentru prevenţie  de la bugetul de stat - 10 procente din bugetul Ministerului Sănătăţii să fie destinat programelor de prevenţie" a spus Tămâian  în contextul dezbaterii organizată la Parlament și la care au participat reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, ai asociaţiilor pacienţilor, organizaţiilor neguvernamentale, specialişti cu preocupări în domeniul sănătăţii.

Inițiativa susținută de Tămâian mai prevede între altele garantarea continuităţii programelor de prevenţie: 10 ani indiferent de culoarea politică a guvernelor  precum și instituirea controlului medical periodic (periodicitate în funcție de vârstă și risc).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

un sibian

Acum 8 ani

10% sa nu mai avem in politica specimene de felul asta...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus