Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

FOTO – VIDEO Tabără ilegală de romi la doar cinci minute de Piața Mare

FOTO – VIDEO Tabără ilegală de romi la doar cinci minute de Piața Mare

De câteva săptămâni mai mulți romi au ridicat o tabără ad-hoc pe terenul viran din capătul străzii Fabricii, pe terenul rămas în urma fabricii Simerom.

Ei plâng, la propriu, și anunță că sunt doar două familii foarte sărace și amărâte, însă vecinii au cu totul altă părere și spun că seara se adună peste 20 de romi, din mai multe zone ale Sibiului și că există chiar suspiciunea de prostituție.

”În urma cu câteva zile, în incinta fostei SC Simerom, în imediata vecinătate a gardului cu strada Fabricii, s-a stabilit un grup de țigani. Aceștia împrăștie pe domeniul public gunoaiele din pubelele plasate în spațiul amenajat pe strada Fabricii, răstoarnă pubele și chiar au distrus parțial împrejmuirea zonei destinată colectării gunoiului. Totodată sunt crescuți minori în vârstă de câțiva ani, în condiții total improprii, într-un mediu mizer și insalubru, lipsiți de cea mai mică noțiune de educație”, spune Bogdan Nica, unul dintre sibienii care locuiește pe strada Fabricii.

tigani fabricii (9)

Reporterii Turnul Sfatului au găsit astăzi în coșmeliile ridicate din lemne adunate din gunoi doi adulți și trei minori. Arion Boldiș are 48 de ani, pare nespălat de pe vremea comunismului și la ora 14:00 era beat.

”N-am unde să mă duc, nu fur, nu dau în cap la oameni, nu deranjez pe nimeni. Până la primăvară vreau să stau”, a explicat el, plângând și strigând în același timp.

tigani fabricii (6)

Ceva mai citavă pare Alexandra Ciorogariu, de 25 de ani. Ne-a explicat că sunt două familii care trăiesc aici, că au venit din comuna Șaroș, unde ”nimeni nu le dădea nimic” și că speră să treacă iarna în barăcile ridicate săptămâna trecută.

”Am o sobă, d-aia mică, n-am altceva înăuntru. Trăim din ce găsim prin containere. Am venit la Sibiu că suntem necăjiți, aici e câștigul... am zis să ne facem o baracă să trecem iarna”, a spus femeia.

În spatele ei, murdară din cap până în picioare și plină de muci dădea târcoale o fetiță. Alexandra spune că e fata ei și că are un an și zece luni. O cheamă Anca. Alți doi băieți, dintre care unul spune că are 16 ani, fumează chiștoace.

tigani fabricii (7)

La vreun sfert de oră după ce stăm de vorbă cu ei, își fac apariția și o parte dintre locatarii străzii. Par împăciuitori și înțelegători, dar îi acuză pe romi că mint cu nerușinare și că seara se adună mult mai mulți în barăcile construite. Un domn spune că suspectează și ceva acte de prostituție.

”M-ai mințit, mi-ai spus că sunteți doar voi și seara vin aici fete, băieți, devine o prostituție”, spune acesta, adresându-se noilor ”vecini”.

O altă doamnă spune că mulți oameni de pe stradă le-au mai dat alimente, apă potabilă, au încercat să-i ajute cât de cât.

tigani fabricii (4)

Alți vecini, printre care și Bogdan Nica, au făcut sesizări la autorități.

”Vă solicit restabilirea ordinii publice în zonă prin evacuarea acestor indivizi și mutarea minorilor într-un centru de plasament, așa cum prevede legislația în vigoare în astfel de cazuri, pentru a beneficia de minime condiții de existență și educație”, a scris acesta Primăriei Sibiu și Poliției Locale.

În ultimele două zile tabăra de romi a fost vizitată de Poliția Locală care i-a somat ca până miercuri să dărâme totul și să se întoarcă de unde au venit. Drept răspuns Arion Boldiș a mai ridicat o baracă. Romii și vecinii au spus că și de la primărie a venit cineva pentru a face o anchetă socială.

tigani fabricii (1)

Realitatea este că cei trei minori, dintre care o fetiță de doar un an și zece luni, trăiesc fără apă potabilă, mănâncă ce găsesc prin gunoaie, fumează (băieții) și îi așteaptă câteva luni de geruri crunte. Totul la nici cinci minute de Piața Mare a Sibiului.

foto/video Silvana Armat

https://youtu.be/BMJIVXi2G-Q

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

llie

Acum 8 ani

Va rugam faceti un articol si despre tigani care s-au asezat in Padurea Dumbrava, pentru a se sesiza institutiile care trebuie sa se reglementeze situatia si a aduce superbul loc la ce a fost inainte.
Raspunde

andrada

Acum 8 ani

Din pacate asa este. Zona a devenit focar de infectie, tomberoanele sunt golite de acestia, gardul imprejmuitor este vandalizat, gunoaie imprastiate peste tot in jur. Ti-e si frica sa mai treci pe acolo. Poveste este mai veche, de pe vremea cand mai exista cladirea demolata ulterior, unde chiar locuia o familie de romi. Autoritatile trebuie sa intre in forta, nu anemic, ca pana acum.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Rugam pe acesta cale autoritatile sa ii scoata de acolo si sa-i trimita de unde au venit, nu este permis asa ceva mai ales aproape de centrul Sibiului !!! Si asa exista un pic mai sus langa scoala 20 "un cuib" de infractori si hoti care sparg masinile din zona !!! Afara cu ei din oras !
Raspunde

radu

Acum 8 ani

Tiganii ca tiganii, dar ce ne facem cu valcenii care ne-au invadat orasul ?
Raspunde

Uliu

Acum 8 ani

O inceput sezonul de alungat ciorile din oras. Alo primarie ce fac burtosii de la Politia Locala. La miscare cu ei!!!!
Raspunde

Biliboc

Acum 8 ani

LAGARE zonale in care vor fi deportati cei care nu vor sa se integreze in societate. Ideea nebunului Vadim Tudor, nu era chiar atat de proasta. Conditii minime de locuit si hraniti cu alimentele din magazine care expira. Problema tiganiilor e de sute de ani. De atunci toate tarile au avut probleme cu puturosii de tigani. Nu degeaba sunt urati in toata lumea. Trebuiesc luate masuri extreme.
Raspunde

Biliboc

Acum 8 ani

LAGARE zonale in care vor fi deportati cei care nu vor sa se integreze in societate. Ideea nebunului Vadim Tudor, nu era chiar atat de proasta. Conditii minime de locuit si hraniti cu alimentele din magazine care expira. Problema tiganiilor e de sute de ani. De atunci toate tarile au avut probleme cu puturosii de tigani. Nu degeaba sunt urati in toata lumea. Trebuiesc luate masuri extreme.
Raspunde

Alexandra

Acum 8 ani

Dar nu va ganditi ca poate nu au unde sa stea .Ganditi.va ca sunt si ei saraci si nu au unde sa stea daca erati voi in locul lor?Nu.i mai discriminati de unde stiti voi ca sunt infractori? Toti suntem oameni si ar trebui sa.i ajutam nu cred ca sunt infractori
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus