Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
35°C

DSP Sibiu a cerut Ministerului Sănătății peste 50.000 doze de vaccin antigripal. A primit 12.000

DSP Sibiu a cerut Ministerului Sănătății peste 50.000 doze de vaccin antigripal. A primit 12.000

Necesarul de vaccin antigripal solicitat pentru anul acesta de la Ministerul Sănătăţii de Direcția de Sănătate Publică Sibiu a fost de 51.299 de doze.

Pentru sezonul gripal 2015-2016 D.S.P. Sibiu a primit de la Ministerul Sănătăţii doze de vaccin în două tranşe, prima data în 13 octombrie, când au fost  trimise de la București 7.220 de doze, iar a doua oară în 4 noiembrie, când Sibiul a primit 5.030 de doze.

În total, Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu i-au fost alocate 12.250 de doze până în prezent, diferența până la 51.000 fiind destul de mare. Reprezentanții DSP spun că așteaptă să vadă cât de mare va fi cererea și cel mai probabil vor cere o suplimentare a dozelor pentru a acoperi necesarul la nivelul juețului.

”Nu suntem în măsură să estimăm câte doze de vaccin o să mai fie distribuite de către ei. În anii trecuţi nu a fost nevoie să solicităm Ministerului Sănătăţii suplimentarea dozelor de vaccin antigripal, asta poate şi datorită faptului că a două tranşă de vaccin antigripal sosea mai târziu la D.S.P. În acest an s-ar putea să fie necesară o suplimentare, dat fiind faptul că în acest an campania de vaccinare antigripală a început mai devreme ca de obicei, dar și că a două tranşă a sosit deja la începutul lunii noiembrie. Astfel, dacă va fi nevoie de un număr crescut de doze, D.S.P. Sibiu va face demersurile necesare ca vaccinul antigripal să ajungă în cabinetele medicilor de familie care solicită suplimentarea”, spun reprezentanții DSP Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus