Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Turcan: Privesc desemnarea noului Guvern cu încredere şi cu îngrijorare

Turcan: Privesc desemnarea noului Guvern cu încredere şi cu îngrijorare

Copreședintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, s-a arătat atât încrezătoare, cât şi îngrijorată în privinţa noului Guvern, într-un interviu acordat Radio France International (RFI). "Privesc desemnarea unui nou Guvern cu încredere, dar şi cu îngrijorare. Încrederea vine din calităţile umane şi profesionale ale domnului Dacian Cioloş şi de asemenea din capacitatea domniei sale de a-şi contura o echipă profesionistă, care să poată să ofere soluţii la aşteptările pe care le au oamenii astăzi din partea unui Executiv (...). Îngrijorarea vine din faptul că doar cu un Guvern de tehnocraţi nu se poate face primăvară în România, pentru că românii se aşteaptă la o eficienţă din partea tuturor instituţiilor statului. Or Guvernul reprezintă doar o instituţie a statului. Mai rămân celelalte instituţii, mai rămâne Parlamentul populat de aceiaşi oameni politici şi rămân partidele, care până acum nu au luat decizii cu privire la conduita lor internă, la conduita politică. De aceea, cred că tot ceea ce-şi propune viitorul Guvern tehnocrat ar trebui asumat şi susţinut de o majoritate parlamentară", a declarat Turcan la RFI.

Deputatul liberal crede că Guvernul Cioloş va primi votul de învestitură în Parlament. "Eu cred că va primi votul de învestitură şi cred că va avea o structură care să plece de la premisa de a face treabă bună pentru un an de zile în România. Însă temerea mea există şi o accentuez din nou, pentru că am văzut cum a putut să se comporte în ultimii trei ani de zile majoritatea din jurul Partidului Social Democrat, într-un mod populist, într-un mod lipsit de eficienţă şi predictibilitate pe termen lung. Şi atunci este foarte posibil ca o parte dintre cei care au constituit vechea majoritate parlamentară să dea votul pentru noul Guvern, însă să uite şi să respingă complet ceea ce aşteaptă oamenii pentru viitorul an de zile şi să facă un blocaj în Parlament, care să agraveze şi mai mult situaţia în care se află România. Lucrul acesta mi se pare cel mai periculos", a mai spus Raluca Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

aliasi

Acum 8 ani

unde ai stat ascunsa cucoana
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Pai Raluca draga, conduita politica a politicienilor si verticalitatea lor de care vorbesti, s-a vazut la toate partidele, inclusiv si la cel al tau. Ti-am mai spus-o, du-te draga, nu ne mai ameti la cap. Du-te, da-ne pace. Conserva-ti energia si timpul pentru altceva, nu ai nici un hobby? Stai cu familia, dar da-ne pace!
Raspunde

mihai

Acum 8 ani

Incapatanata rau tanti asta, nu pricepe si pace ca face scarba?
Raspunde

Donaldt Rump

Acum 8 ani

In general ma doare-n c*r de politicienii vostri.De data asta remarc la Turcana(aleasa voastra!) privirea Scufitei Rosii cind a vazut lupul in pielea goala,nicidecum o combinatie, imposibila, de incredere si ingrijorare.
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Raluka,kând ai imigrat ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus