Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Franța: Justiția confirmă decesul unei femei kamikaze și cinci arestări în operațiunea din nordul Parisului

Franța: Justiția confirmă decesul unei femei kamikaze și cinci arestări în operațiunea din nordul Parisului

Justiția franceză a confirmat miercuri moartea unei femei kamikaze, ”care și-a detonat vesta explozivă la începutul asaltului”, în operațiunea antiteroristă lansată miercuri dimineață de poliție în suburbia Saint-Denis din nordul Parisului, în cadrul anchetei privind atentatele teroriste comise vinerea trecută în capitala Franței și soldate cu 129 de morți și cel puțin 350 de răniți, transmite AFP, potrivit Agerpres.

”Trei bărbați, care se aflau în apartament, au fost scoși” de polițiștii din forțele speciale RAID și ”plasați în arest”, iar alte două persoane au fost arestate lângă apartament, potrivit aceleiași surse.

Poliția franceză a declanșat miercuri dimineață o operațiune la Saint-Denis, care l-a vizat pe Abdelhamid Abaaoud, considerat a fi creierul atentatelor comise vinerea trecută în capitala Franței.

Potrivit AFP, raidul l-a vizat și pe cel mai recent suspect în urma atacurilor de la Paris din 13 noiembrie. Un bărbat neidentificat, despre care presa a relatat prima dată marți, ar fi al nouălea suspect în atentatele de vineri noaptea din capitala franceză.

Un alt urmărit este Salah Adbeslam (în vârstă de 26 de ani), pe numele căruia duminică autoritățile belgiene au emis un mandat de arestare internațional. Francezul născut la Bruxelles ar putea fi și unul dintre atacatorii de la Paris. Un frate de-al său, Ibrahim (sau Brahim) Abdeslam, care a trăit în cartierul bruxellez Molenbeek, s-a aruncat în aer, vinerea trecută, la restaurantul Comptoir de pe bulevardul Voltaire din Paris.

Premierul francez Manuel Valls și ministrul de interne Bernard Cazeneuve se aflau miercuri dimineață alături de președintele Francois Hollande în biroul șefului statului francez de la Palatul Elysée pentru a urmări operațiunea antiteroristă în curs de desfășurare din Saint-Denis, la periferia nordică a Parisului, relatează Le Figaro, care citează surse din anturajul președintelui.

Premierul și ministrul de interne au ajuns în biroul lui Francois Hollande la orele locale 08:05, au adăugat sursele citate.

Operațiunea din Saint-Denis îl are ca țintă pe presupusul organizator al sângeroaselor atentate de vinerea trecută de la Paris, cele mai grave din istoria Franței, jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud.

Locuitorii din zonă au fost rugați să nu se apropie de perimetrul de securitate și să rămână în case. Transportul urban este oprit.

Sursă foto: Reuters

Sursă: Agerpres

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus