Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Când se deschid noile poduri ale Sibiului, Cibin și Kogălniceanu | Foto și video 

Când se deschid noile poduri ale Sibiului, Cibin și Kogălniceanu | Foto și video 

Viaductul peste Mihail Kogălniceanu este finalizat, cu excepția unor mici retușuri la partea electrică. Noul pod peste Cibin este aproape finalizat: ultimele asfaltări s-au încheiat joi, iar lucrările rămase de executat mai ocupă doar câteva zile. ”De săptămâna viitoare dăm drumul pietonilor pe noul pod, să putem începe demolarea pasarelei folosită până acum”, spun muncitorii de pe șantier. În mod oficial, data deschiderii circulației pe cele două noi construcții publice nu a fost stabilită. Neoficial, discuțiile arată că vineri, 27 noiembrie 2015, ar urma deschisă circulația pe viaductul Kogălniceanu, iar marți 1 decembrie, pe noul pod peste Cibin.

La noul viaduct, oamenii au rupt deja gardul

Cea mai mare lucrare publică a municipiului Sibiu în ultimii 25 de ani este reprezentată de viaductul care leagă străzile Mihail Kogălniceanu și Calea Șurii Mici, peste calea ferată. 28,2 milioane de lei, fără TVA, este valoarea trecută în contractul de execuție, atribuit prin licitație a socierii SC Geiger Transilvania SRL – SC Construcţii SA – SC Sinecon SRL – SC Wilhelm Geiger Gmbh. Lucrările au început pe 26 mai 2014 și au fost finalizate în urmă cu aproximativ zece zile, ceea ce mai este de retușat fiind lucuri minore. Cum ar fi repararea gardului care are rolul de a opri cetățenii să ajungă în zona căilor ferate. Gard rupt acum câteva zile de cei care nu doresc să folosească scările construite pentru traversarea peste calea ferată. ”Sunt tare abrupte. Poate de aceea nu vor oamenii să urce podul. Chiar, scările sunt de metal. Cum credeți că vom putea urca la iarnă, dacă ninge?”, vorbesc vecinii. Care, după ce la început au reclamat faptul că noul viaduct le cam strică liniștea, acum par împăcați. ”Dacă e construit, e bine construit. Dar, când îl deschid, că am tot întrebat, din moment ce e gata?”, se întreabă un alt vecin.

DSC_1253 (Copy)

Mașinile, pietonii și bicicliștii au trasee separate

Accesul pe viaductul Kogălniceanu (după cum a fost botezat neoficial) este diferit, în funcție de categoria de participanți la trafic. Astfel, doar mașinile folosesc integral rampele viaductului, care pornesc din dreptul intersecției cu strada Castorului. Bicicliștii pot folosi doar rampa din dreapta (pe sensul de mers dinspre centru către Calea Șurii Mici), rampă al cărei acces a fost amenajat pe sub viaduct, în dreptul străzii Traian Demetrescu. De altfel, pista de bicicliști ”anexată” viaductului se prelungește și peste strada Traian Demetrescu, fapt ce a stârnit unele nemulțumiri din partea locuitorilor din zonă.

Tot din aceeași zonă de sub viaduct încep și scările de acces pentru pietoni, care vor putea circula doar pe latura special amenajată în partea stângă a viaductului (pe sensul de mers dinspre centru). Și de o parte și de cealaltă a viaductului au fost amplasate panouri fonice transparente, pe care au fost lipite siluete de păsări. Viaductul are o lungime de 401 metri.

DSC_1302 (Copy)

Piste separate și pe noul pod peste Cibin

Vechiul pod peste Cibin din dreptul pieței agroalimentare cu același nume a fost traversat de ultimele mașini în ziua de marți, 18 noiembrie 2014. Atunci a fost închis traficul, iar muncitorii asocierii formate din șase firme (SC Prodial SRL - SC Arcada Company SA Galați – SC Repcons SRL – SC Termo Sibiu SRL – SC Consinstal Energy SRL – SC Teleconstrucția SA) au început lucrările de demolare.

DSC_1079 (Copy) În cursul zilei de joi a acestei săptămâni, la noul pod peste Cibin, muncitorii terminau de așternut ultimele lopeți de asfalt necesar. Încă nu sunt finalizate aleile pietonale care trec pe sub noul pod, care – spre diferență de aleile de la podul Neculce – sunt realizate din pișcoturi. Totodată, încă se mai lucra la sistemul de iluminat al noului pod, care include și sisteme încorporate în asfaltul trotuarelor. Separat de aceste trotuare au fost amenajate pentru fiecare sens de mers piste pentru bicicliști, care sunt delimitate de traficul auto pe pod. Noul pod cu două arce are patru benzi destinate circulației auto. Lungimea suprastructurii podului este de 35 de metri.

Foto: Silvana Armat Video: Traian Deleanu

Foto viaduct Kogălniceanu

DSC_1164 (Copy) DSC_1172 (Copy) DSC_1179 (Copy) DSC_1249 (Copy) DSC_1253 (Copy) DSC_1185 (Copy) DSC_1100 (Copy) DSC_1220 (Copy) DSC_1189 (Copy) DSC_1123 (Copy) DSC_1161 (Copy) DSC_1263 (Copy) DSC_1193 (Copy) DSC_1204 (Copy) DSC_1211 (Copy) DSC_1282 (Copy) DSC_1225 (Copy) DSC_1209 (Copy) DSC_1206 (Copy) DSC_1199 (Copy) DSC_1201 (Copy) DSC_1191 (Copy) DSC_1115 (Copy)

Foto noul pod peste Cibin

DSC_1046 (Copy) DSC_1035 (Copy) DSC_1076 (Copy) DSC_1031 (Copy) DSC_1079 (Copy) DSC_1047 (Copy) DSC_1072 (Copy)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

M

Acum 6 ani

Frumos.....f frumos si util....proiectele locale se derulează acceptabil ....un an construcția pt ambele este perfect.....in schimb proiectele de la centru merg dezastruos...exemplu - Tribunalul Sibiu....e tot așa , deși au trecut câțiva ani de la demararea lucrarilor
Raspunde

io

Acum 6 ani

piscoturi numa' bune de spalat de apa Cibinului ...like nuggets :) poate iasa banu public la suprafatza :)))
Raspunde

Andrei

Acum 6 ani

Pe viaductul Kogalniceanu nu se mai lucreaza de 3 saptamani. Deja gardul este rupt, sunt copii care se joacă pe pod, apar gunoaie. Nu inteleg de ce nu este inaugurat si nu se da drumul la circulatie pe el. Au fost cheltuiti 5 milioane de euro ca sa avem un viaduct nefunctional?
Raspunde

jazz

Acum 6 ani

De fapt unde duce viaductul Kogalniceanu ?La baza sportiva a finului Vecerdea ? Ca altfel nu prea ii vad rostul...
Raspunde

4Jazz

Acum 6 ani

Exista o autostrada (intrerupta momentan), la care accessul din anumite zone ale orasului si viceversa va fi mai facil. O persoana cu domiciliul estul orasului, cel mai probabil nu ii vede rostul. Exista,de asemenea, potential rezidential in zona respectiva.
Raspunde

Lu

Acum 6 ani

"Cine seamănă drumuri, culege trafic" - zice o vorbă din popor. Ai răbdare puțin, că în curând, câțiva ani, poate o să ni se pară insuficient viaductul. Trebuie să te uiți puțin pe harta Sibiului și o să vezi ce limitat era accesul spre o zonă cu potențial bun de dezvoltare. Zonă care se află pe teritoriul Sibiului! Dacă ții neapărat, poți face la orice investiție o legătură între aceasta și potențiali prim-beneficiari apropiați ai administrației. Cel mai ușor lucru. Dar hai să fim serioși! Pistele de biciclete separate de trafic dar și de pietoni de pe podul de la Piața Cibin mi se par o idee foarte bună, seamănă cu bunele practici în domeniu din Copenhaga sau Amsterdam. Să sperăm că o să fie integrate eficient în traficul din zonă!
Raspunde

Anonymus

Acum 6 ani

viaductul duce spre noul cartier de blocuri care este pe "drumul hotilor", spre zona industriala V unde lucreaza foarte multi si spre o zona care se va dezvolta puternic in anii care urmeaza asa ca este binevenit acest viaduct si va fi destul de circulat. De mult era necesar acest pod asa ca felicitari ca a fost realizat precum si schimbarea celui de la Cibin care era deja un pericol pentru cei care circula pe el si e foarte bine cum au realizat zona de biciclete si pietoni. Era bine daca si cel de la Rompetrol avea la fel delimitate zonele de pietoni si biciclisti nu sa te urci la cucurigu cu bicicleta ca nici nu il poti folosi cum trebuie si esti tentat sa mergi pe unde merg si masinile... Tot asa inainte si vom avea un oras cum multe nu sunt in tara asta si in Europa.
Raspunde

ooo

Acum 6 ani

Nu inteleg de ce nu se da drumul circulatiei! Oare cine trebuie sa vina sa mai taie o panglica???Altfel nu pot realiza de ce sa nu se circule din moment ce nu se mai lucreaza de aproximativ 1 luna!
Raspunde

localnic

Acum 6 ani

Atentie mare soferi cum circulati pe acest viaduct si pe strazile paralele cu viaductul. Viaductul si strazile sunt foate inguste iar intersectia Str.C.Surii Mici - Str Castorului este o capcana mai ales iarna. Atente si ptr biciclisti ca pentu a ajunge la pista de biciclisti de pe viaduct voi trebuie sa mergeti pe trotuar pe langa bicicleta deoarece nu exista pe drumul paralel cu viaductul pista de biciclisti, este numai pe Kogalniceanu. Daca s-a facut un pod asa de scump si maret trebuia sa fie si piste de biciclisti, doar dl Johannis ii plac pistele de biciclisti.
Raspunde

D

Acum 6 ani

Greu isi schimba oamenii mentalitatile...daca au trecut zeci de ani peste linii, de ce sa urce podul acuma? Mai bine distrug gardul si trec cum ii taie capul. Si daca da un tren peste ei tot primaria este de vina...
Raspunde

D

Acum 6 ani

Daca deschideau viaductul mai devreme si se stricau rosturile de dilatare (ca la podul garii)...zicea lumea: domne... mai bine lasau inchis o luna dupa terminare si aveam si noi pod bun...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus