Vineri,
03.07.2020
Parțial Noros
Acum
27°C

Mărginimea Sibiului premiată la Târgul de Turism al României

19 Noiembrie 2015 15:06

Mărginimea Sibiului premiată la Târgul de Turism al României

Mărginimea Sibiului a fost premiată și promovata în cadrul Târgului de Turism al României, târg care s-a desfășurat în perioada 12-15 noiembrie la București și care a avut ca scop promovarea valorilor și tradițiilor autentice românești.

În cadrul târgului a avut loc conferința de premiere a Destinațiilor Europene de Excelență în Turism. Anul acesta premiul I a fost atribuit Mărginimii Sibiului ca ”Destinație Europeană de Excelență în Turism și Gatronomie Locală”.

”Premiul reprezintă o recunoaștere a valorilor Mărginimii Sibiului și reprezintă un instrument foarte bun în promovarea acestei zone atât la nivel național cât și la nivel internațional”, a declarat primarul Bucur Bogdan după primirea premiului din partea Autorității Naționale de Turism.

”Prezența la Târgul de Turism al României a fost un prilej pentru promovarea Mărginimii Sibiului ca destinație specială din punct de vedere al gastronomiei locale. Produsele locale din Mărginime au fost atracția standului, telemeaua de oaie, brânza de burduf, cârnați afumați și alte produse locale, toate au fost pe gustul numeroșilor vizitatori ai târgului”, a declarat Carmen Lungu, președintele Asociației Pensiunilor Agroturistice din Rășinari.

Proiectul— Destinații Europene de Excelență este un proiect lansat de Comisia Europeană în anul 2006. Obiectivele urmărite vizează dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale, încurajarea creării de rețele între participanții la proiect. În decembrie la Bruxelles, Mărginimea Sibiului va primi trofeul EDEN.

bikq8

marginimea sibiului

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus