Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

A început masacrul brazilor. Rășinăreni prinși noaptea cu drujba la Păltiniș

A început masacrul brazilor. Rășinăreni prinși noaptea cu drujba la Păltiniș

Jandarmii montani din Păltiniș au prins trei bărbați care tăiau brazi din zona Șanta. Jandarmii au fost alertați de reprezentanții Ocolului Silvic Rășinari.

Sesizarea a venit aseară, la ora 21.30, din partea unui pădurar de la Ocolul Silvic. Omul nu a putut să le țină piept celor trei rășinăreni, care tăiau nestingheriți brazi din pădure. O echipă de la Jandarmeria Montană Păltiniș i-a găsit pe cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 33, toți trei din comuna Rășinari. Aveau deja asupra lor peste 30 de brazi din domeniul forestier arondat stațiunii Păltiniș, tăiați ilegal.

Bărbaților le-au fost întocmite documente de constatare a faptelor, care ulterior au fost predate organelor abilitate să continue cercetările. "Fapta de natură penală se încadrează în prevederile Legii nr 46/2008 – codul silvic, art 107 (Tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional, constituie infracţiune silvică). Pentru săvârșirea acestor fapte, persoanele care le comit sunt susceptibile de a fi pedepsite cu închisoare de la 6 luni la 7 ani, în funcție de valoarea prejudiciului produs, care se calculează raportat la preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior la data comiterii faptei", spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, Alexandru Costea.

Ofițerii și subofițerii din Jandarmeria Română au primit competența de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase începând cu iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic.

Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus