Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

VIDEO - Șoferul TIR-ului care a provocat accidentul de pe Valea Oltului: Intenționat am accelerat și am tras tare stânga să ne salvăm!

VIDEO - Șoferul TIR-ului care a provocat accidentul de pe Valea Oltului: Intenționat am accelerat și am tras tare stânga să ne salvăm!

Turnul Sfatului a stat marți de vorbă cu șoferul TIR-ului care a provocat duminică un grav accident de circulație pe Valea Oltului. Întreaga scenă a fost filmată de un alt participant la trafic, cu o cameră montată pe bordul mașinii, și a devenit virală pe internet.

La prima vedere, în imagini se văd două TIR-uri se lovesc frontal. Lucrurile capătă o cu totul altă lumină după explicațiile celui aflat în spatele volanului.

”Eram cu soția în cabină, ne întorceam de la Iernut, unde am dus pâine. Se vede și pe filmare, am intrat în derapaj cu câteva secunde înainte de accident, am simțit că fuge mașina. Era burniță și am încercat să reduc, dar m-a furat. Nu aveam viteză mare. La început am căutat să reduc viteza, ca să mă redresez. Când am ajuns la curbă și am văzut că n-o mai pot redresa și din față venea celălalt, am căutat să nu ne lovim parbriz în parbriz. Asta am gândit atunci, pe loc, într-o fracțiune de secundă. Am știut că nu mai pot evita și am căutat să ne lovească în lateral, nu frontal. Intenționat am tras tare stânga de volan și am accelerat la maxim, spre parapet. Dacă vă uitați mai atent pe filmare se vede că unde începe curba mașina pleacă stânga. El a intrat în rezervorul de motorină și în instalația termo, dar nu foarte rău in cabina”, a declarat pentru Turnul Sfatului Viorel Ene.
Viorel Ene este din București și are o experiență de 15 ani ca șofer profesionist. TIR-ul din accident este proprietate personală și nu avea asigurare CASCO pentru el.
”Vin des pe Valea Oltului, zona Sibiului. Am curse multe, în general în țară merg, la Timișoara, Târgu Mureș… Duminică transportam pâine de la Titan, din București, la depozitul Lidl de la Iernut, aproape de Tg. Mueș. Nu eram obosit deloc, ne întorceam relaxați. Ne-am oprit la Boița, am mâncat, am mai vorbit cu niște prieteni și am pornit spre casă apoi. Mai aveam în dubă paleți de navete de pâine și navete mari pentru pâine, nici patru tone de marfă”, spune Viorel.
Viorel a ieșit astăzi, marți, din spital, iar soția lui, Stana, este încă internată dar nu în stare gravă.
”Pe mine mă doare gâtul puțin și mai jos, pe coloana, la încheieturile mâinilor, simt o durere. Nevasta are un deget rupt la picior și multe vânătăi, dar în rest nimic grav. Eu mai am niște tăieturi pe scalp de la parbriz, dar nu am capul spart. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viață!”, spune șoferul.
În clip se pot vedea mai mulți șoferi care se dau jos din mașini, imediat după accident, însă niciunul nu se grăbește să sară în ajutor, sub impulsul momentului. Viorel spune că nu știe exact de la cine și cum a primit primele îngrijiri medicale, fiind afectat de impact, însă își amintește pe o doamnă dintr-una din mașinile oprite mai în spate.
”A fost o doamnă, căreia îți mulțumesc din suflet, cu vreo patru sau cinci mașini în urmă, care a ajutat-o pe soția mea. A luat o pătură de la băiatul care a intrat în mine și a acoperit-o pe soție. Am văzut-o pe nevastă-mea că întreba de mine, daca sunt bine. Doamna a ținut-o de vorba pe nevastă-mea să nu leșine, o întreba dacă avem copii, cum o cheamă pe fetița mea, de 7 ani… Apoi a venit Salvarea care ne-a dus la Brezoi și de acolo la Vâlcea. La urmă ne-au dus la tomograf la București. Astăzi am ajuns acasă și îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt în viață!”, a declarat Viorel.
Pe filmare se observă că TIR-ul nu avea viteză excesivă și multă lume a spus că derapajul s-a produs din cauza cauciucurilor tocite.
”Capul tractor e băgat și acum într-o curte, la un Petrom pe Valea Oltului. Poți să mergi oricând să-i filmezi roțile, să vadă lumea, am cauciucuri aproape noi. Pe capul tractor sunt cauciucuri Bridgestone și Hankook pe dubă. Nu cred că aveau mai mult de patru milimetri uzură. La unele încă se văd pintenii aceia. Eram pregătit pentru iarnă. Mașina era în stare perfectă, mă urcam oricând în ea și plecam fără frică în cursă. Eu sunt și un pic nebun cu mașinile, dacă vă uitați am pus și capace la roți, pe care am dat peste 40 de milioane, în lei vechi. Nu merg prostește niciodată, am bătut atâtea drumuri…”, spune Viorel.
Cât privește celălalt șofer implicat în accident, Viorel spune că a luat legătura cu el, au vorbit la telefon și că s-au înțeles. Tot Viorel îl cheamă și pe acesta și a scăpat cu mai puține răni.

Imagini filmate de utilizatorul Slider și postate pe site-ul de profil trafictube.ro. Momentul impactului apare în secunda 47 a filmulețului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

gabriela

Acum 8 ani

Cu tot regretul si parerea de rau despre cele petrecute, va rog, amintiti mi! De ce nu are Casco? Inteleg perfect faptul ca a evitat in limita posibilului o tragedie. Ce legatura are faptul ca e profesionist, ca si are afacerea proprie, daca nu e in legalitate?
Raspunde

Bogdan

Acum 8 ani

In care lege scrie ca este obligatorie asigurarea CASCO? Singura asigurare obligatorie ete RCA-ul
Raspunde

Bogdan

Acum 8 ani

Probabil nu isi permitea CASCO la un ditai camionul. Din transportul ala poate a ramas cu 2-3 milioane profit
Raspunde

hai-hui

Acum 8 ani

Pe transport e o concurenta teribila si s-a ajuns asa de jos cu marjele incat multi nu isi permit asigurarile optionale... Nimic mai simplu decat sa incepi o activitate de transport... Masina sa ai si carnet... De acolo si concurenta...
Raspunde

Carunaru ion

Acum 4 ani

DE ce ste oprit traficul pe valea oltului astazi 11.29.2019 .stie cieva cind se poate relua ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus