Joi,
01.06.2023
Partial Noros
Acum
15°C

INTALNIRE CU PRESA – la final

COMUNICAT DE PRESA

INTALNIRE CU PRESA – la final

 

    Miercuri , 25  noiembrie 2015 , este ultima zi a proiectului INTALNIRE CU PRESA  si ultima in care expozitia dedicata institutiilor de profil in curtea interioara a Primariei municipiului Sibiu mai este deschisa publicului. Cele 17 standuri  (34 de panouri)  prin care  publicatiile scrise , radiourile si televiziunile de la Sibiu ,  sub motto-ul “NE CITESTI , DAR NE CUNOSTI?” ,

s-au infatisat publicului au sa fie demontate.

La editia  din acest an , a doua,  a INTALNIRII CU PRESA au participat 17 institutii  media  reprezentand atat presa scrisa cat si audio-video. In premiera au fost prezente  posturile de radio din municipiul Medias  si publicatii cu profil cultural din Sibiu. De asemenea  in premiera , primarul Sibiului a  invitat participantii la proiect la o intalnire informala , in biroul sau , pentru a afla care sunt greutatile cu care se confrunta societatile  care editeaza presa sau detin licente audio-tv.

     INTALNIRE CU PRESA a prilejuit totodata  o intalnire cu reprezentantii mediului politic , invitati de organizatori la un mic dejun in compania jurnalistilor. Liderii de partide prezenti au aflat cu aceasta ocazie care sunt dificultatile pe care le intampina  editorii  de presa scrisa in activitatea de distributie  dar  au aflat , de asemenea , si care sunt in opinia detinatorilor de licente audio-tv  modificarile legislative care i-ar ajuta .

Primele semnale din partea politicienilor au aparut deja , dupa  intalnire  jurnalistii primind   sprijin  de specialitate .

      A.I.O.S a inclus pe agenda proiectului  si o intalnire a purtatorilor de cuvant din institutiile la care jurnalistii apeleaza cel mai des in scopul  documentarii : Primaria Sibiu , Consiliul Judetean Sibiu ,  Politia Sibiu , Jandarmeria , Spitalul Judetean , Academia Fortelor Terestre , Universitatea “Lucian Blaga” si Teatrul National  “Radu Stanca”. Scopul a fost acela ca specialistii in comunicare sa gaseasca , plecand de la situatiile comune cu care se confrunta , modalitati de imbunatatire a colaborarii cu ziaristii.

      INTALNIRE CU  PRESA  a  invitat studentii de la Jurnalistica la o intalnire cu  potentialii lor angajatori . In prezenta profesorilor Ioana Barbulescu si Lucian Grozea  a avut loc un dialog despre ce cred  reprezentantii media ca ar trebui sa afle studentii despre meseria lor in plus fata de ceea ce invata la cursuri   astfel incat traseul lor profesional sa fie de succes.

A.I.O.S isi propune , la recomandarea  reprezentantilor mass-media, sa includa in agenda INTALNIRII CU PRESA de anul viitor  o intalnire a blogger-ilor precum si sesiuni de perfectionare profesionala sustinute de specialisti.

INTALNIRE CU PRESA 2015 a reusit , prin instalarea expozitiei dedicata institutiilor media in curtea interioara a Primariei Sibiu  o mai  buna interactiune cu publicul. Practic , sute de oameni zilnic au luat contact cu evenimentul.

INTALNIRE CU PRESA este un proiect organizat de Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu (  AIOS) , in parteneriat cu C.C.I.A. Sibiu ,  cofinantat de Consiliul Local Sibiu  si sprijinit de Trans Agape.

 

 

Tudor Popa,

Presedinte AIOS

 

Sibiu , 25.11.2015

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus