Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-10°C

DGPMB: Percheziții la persoane bănuite de evaziune; prejudiciu - aproximativ zece milioane de lei

DGPMB: Percheziții la persoane bănuite de evaziune; prejudiciu - aproximativ zece milioane de lei

Polițiștii bucureșteni efectuează joi 33 de percheziții în București și județele Ilfov și Giurgiu, la mai multe persoane și societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor, prin care ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ zece milioane de lei, potrivit Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013 — 2014, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în București au dispus înregistrarea în evidență a unor facturi fictive, emise de societăți tip "fantomă", care atestă, în mod nereal, achiziția unor bunuri sau servicii de la societățile emitente ale documentelor justificative, în baza cărora firma a beneficiat de avantaje fiscale ilicite, constând în deducerea frauduloasă a TVA-ului și diminuarea nelegală a bazei impozabile aferentă impozitului pe profit.

"Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 10.000.000 lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 20.000.000 lei", informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) remis joi AGERPRES.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

"În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 19 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere", se arată în comunicat.

Acțiunea se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București și beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor București.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus