Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Dosarul Maricuța. Contestațiile pentru arestarea lui Maricuța, Scumpu & co se judecă miercuri

Dosarul Maricuța. Contestațiile pentru arestarea lui Maricuța, Scumpu & co se judecă miercuri

Curtea de Apel Alba Iulia va judeca miercuri contestațiile formulate de DNA, pe de o parte, și trei inculpați, de cealaltă parte, împotriva deciziei Tribunalului Alba, care a respins cererea procurorilor anticorupție de arestare preventivă a opt dintre urmăriții penal ai Dosarului Maricuța. DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia a cerut în a doua jumătate a săptămânii trecute arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a primarului Șelimbărului, Daniel Maricuța, a secretarului Primăriei Șelimbăr, Elena Scumpu, a viceprimarului Marius Grecu și a șefei Cadastrului din Primăria Șelimbăr. Totodată, magistrații anticorupție au mai cerut mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile pentru Lucian Radu Cândea, Sorin Haiduc și Marius Bogdan Lupu, membrii ai grupării Maricuța, potrivit procurorilor. Tribunalul Alba a respins, însă, cererea DNA, care emisese mandat de reținere pentru toți cei opt. Judecătorul Tribunalului a dispus ca Maricuța și Elena Scumpu să fie arestați la domiciliu cu un mandat care expiră în ziua de Crăciun, iar restul de șase inculpați să fie puși sub control judiciar timp de 60 de zile, în primă fază.

Împotriva deciziei Tribunalului din data de 26 noiembrie au depus contestație procurorii DNA, în primă fază. Apoi, au contestat pe rând încheierea Daniel Maricuța, Elena Scumpu și Marius Bogdan Lupu. Ședința în care cei trei judecători ai Curții de Apel vor judeca cele patru contestații este programată pentru ora 12:00.

Alături de alți 11 urmăriți penal puși de DNA Alba Iulia sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cei opt mai sus amintiți sunt urmăriți penal într-un dosar în care fraudele sunt estimate la o valoare de peste 114 milioane de euro.

Citește și Dosarul Maricuța. DNA cere redeschiderea urmăririi penale

Dosarul Maricuța. DNA: un BMW X6 – șpagă pentru fiu, 61 de apartamente – șpagă pentru tatăl primar

Dosarul Maricuța. Interceptări: ”le arătăm un loc rău și să punem unde ne trebuie”

Dosarul Maricuța. De la falsuri cu pastă corectoare până la ”premii” de 100.000 de euro pentru renunțarea la procese

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Zorro

Acum 8 ani

Daca acest grup mafiot ar fi activat pe vremea lui Ceausescu, ar fi fost impuscati. Judecatorii din zilele noastre se gindesc sa-i lase la domiciliu si nu se enerveaza nimeni si apoi va mirati ca toate functioneaza in RO anapoda.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus