Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

FOTO - Sala Transilvania e neîncăpătoare pentru sibienii care au vrut să celebreze Ziua Națională cu folclor

FOTO - Sala Transilvania e neîncăpătoare pentru sibienii care au vrut să celebreze Ziua Națională cu folclor

Tribunele Sălii Transilvania s-au umplut până la refuz și alte câteva sute de sibieni au rămas pe dinafară la spectacolul pregătit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu cu ocazia Zilei Naționale a României.

Spectacolul a debutat cu Nicolae Furdui Iancu pe scenă, cântând celebrul ”Noi suntem români” în aplauzele publicului.

”Și în acest an, Ziua Naţională a României, sărbătoarea românilor de pretutindeni, va fi celebrată la Sibiu, prin organizarea unui mega – spectacol de folclor, care va reuni deopotrivă cântece patriotice și momente speciale muzical-coregrafice, din cele mai reprezentative zone etnofolclorice ale țării”, au transmis organziatorii.
Alături de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul- Junii Sibiului” și Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”, pe scenă mai urcă orchestra „Lăutarii” din Chişinău, condusă de dirijorul Nicolae Botgros, precum şi soliști de renume ai folclorului românesc: Nicolae Furdui Iancu, Aneta Stan, Floarea Calotă, Nicoleta Voica, Petrică Mâţu Stoian, Ionuţ Fulea, Mariana Deac, Mariana Anghel, Mioara Velicu, Ion Paladi, Nineta Popa, Ovidiu Homorodean, Tudor Furdui Iancu, Sebastian Stan, Daniel Rosalim, Alina Pinca, Alina Bîcă, Olguța Berbec, Mirela Mănescu, Mihaela Grec, Ilie Medrea, Adriana Anghel, Izabela Tomiţa și Adrian Neamțu.

orchestra

Numărul mic de locuri în sală a stârnit și multe nemulțumiri în rândul iubitorilor de folclor cărora li s-au închis ușile în față. Mulți dintre aceștia au încercat să intre prin spatele sălii și nu puțini au ales să stea afară, în frig, unde au auzit muzica și au mai putut vedea câte un artist ieșind câteva minute din sală.

Spectacolul este prezentat de Iuliana Tudor și este transmis în direct, la ora transmiterii acestei știri, de Televiziunea Română.

public sala transilvania oameni

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

ROMANIA

Acum 8 ani

Ma intreb daca TVR stie ca nu se poate antrena domnul Fleseriu in Sala Transilvania . Oare a ocupat sala de sportcu acordul marelui antrenor...Consider ca puteau organiza acest concert si prin 20 decembrie ))))). Felicitari TVR, felicitari Sibiu , felicitari CSU Sibiu pentru rezultate . Domnule Fleseriu ati ramas dator la capitolul fair-play sau bun -simt....La multi ani Romania!
Raspunde

anti penal

Acum 8 ani

nu-mi vine sa cred ca infractorul condamnat penal definitiv cindrea a urcat pe scena, a vorbit si a mai si fost aplaudat. ce popor avem? are memoria scurta? e ignorant? sau care e cauza? FRUMOASA ROMANIA. PACAT CA E POPULATA.
Raspunde

me

Acum 8 ani

Eu stiu ca in Sibiu exista Sala SPORTURILOR Transilania, nu Palatul Sporturilor si Culturii. Probabil ca cel care profaneaza numele tarii este iubitor de suse si chiloti ieftini, nu de sport. Asa ca.....la cat mai multe evenimente gratuite.
Raspunde

Adrian

Acum 8 ani

Haos în organizare! Au scos scaunele de pe parchet (chipurile măsuri de siguranţă de când cu Colectiv) şi astfel au rămas afară vreo 3-400 de oameni, exact cât ar fi încăput dacă mai erau acele scaune pe parchet. S-au închis astfel porţile la 13.40 deşi spectacolul începea la 14.30 iar intrarea se făcea până la 14.15 din ordinul (respectat cu stricteţe şi cu nişte bătrâni sau femei cu copii în braţe bruscaţi, de jandarmi şi firma de pază). Toate astea deşi toată lumea de afară îşi suna prietenii din sală care aveau sute de locuri goale "rezervate" cu haine pe ele. Aşa a început spectacolul şi toţi de afară, alături de jandarmi, ne uitam pe transmisia live uimindu-ne câte locuri goale mai erau în sală. S-a dat drumul până la urmă celor 30-40 de oameni care au mai rămas (ceilalţi plecând nervoşi, unii înjurând spre case) cam pe la 16.00, înainte de prima pauză, când a început să mai plece din oameni: plecau 3 intrau 3, etc. Apoi, de râsul curcilor, mergea câte un tip de la firma de pază, număra câte locuri goale mai vedea prin sală şi mai intrau periodic câte 4-5 persoane. Bineînţeles că în sală au fost tot timpul zeci de locuri goale, dovadă orice cadrul de la orice oră din transmisia TVR. Pe lângă asta, să interzici accesul cu sticle de apă de 0,5 la un spectacol în care peste jumătate din cei prezenţi erau copii mici şi bătrâni (care nu prea pot rezista fără apă) e de-a dreptul tâmpit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus