Luni,
26.07.2021
Partial Noros
Acum
29°C

Pregătiri pentru alegeri: se ocupă locurile de operator-calculator

Pregătiri pentru alegeri: se ocupă locurile de operator-calculator

În județul Sibiu, doar în orașul Miercurea și în comunele Hoghilag, Porumbacu de Jos și Șeica Mare nu s-a înscris nimeni pentru a fi operator pe calculator la alegerile de anul viitor. ”Sincer, nu știu exact datele, pentru că secretarul s-a ocupat această problemă și n-aș vrea să mă suprapun pe el”, spune primarul din Hoghilag.

În total, la nivelul întregului județ s-au înscris pentru acest post 511 persoane pentru cele 473 poziții de operatori pe calculator în timpul alegerilor. Cea mai mare concurență va fi în municipiul Sibiu, unde sunt 157 de înscriși pe 126 de locuri, în cele 105 secții de votare.

În prima lună de la demararea campaniei Autorității Electorale Permanente (AEP) de recrutare a operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, au fost înregistrate 18.597 de cereri la nivel național. Pentru cele 18.597 de secții de votare existente este necesar un număr de 23.637 de operatori de calculator.

Condițiile pentru a ajunge operator de calculator la alegeri sunt: cetățenia română, cunoașterea limbii române, minim 18 ani absolvent de învățământ general obligatoriu, cunoștințe de bază de IT și promovarea unui examen de competență.

Persoanele interesate să devină operatori de calculator se pot adresa în acest sens birourilor județene ale Autorității, ale căror coordonate se găsesc la adresa de web http://www.roaep.ro/prezentare/filiala.

Vizualizari: 1598

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

vasi

Acum 5 ani

Pregatiri pentru FRAUDREA alegerilor ca dacaPPE nu vrea nu se alege cine iese la vot ci cine e numit de la Bruxeles!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus