Marţi,
07.02.2023
Parțial Noros
Acum
-10°C

Portret, Adina Zotinca: Despre frumusețe, culoare și profesionalism

Portret, Adina Zotinca: Despre frumusețe, culoare și profesionalism

Lumea magică a fardurilor, a nuanțele strălucitoare de ruj, modul în care ne punem în evidență chipul sau cum să ne corectăm micile imperfecțiuni - toate reprezinta câteva dintre secretele care fascinează orice femeie. Despre toate acestea, dar și despre tainele artei machiajului, am stat de vorbă cu make-up aristul sibian, Adina Zotinca.

Primii pași

Machiajul corect aplicat poate face minuni. Micile trucuri de make-up presupun în primul rând cunoașterea domeniului, perseverență și multă disciplină. Adina Zotinca, owner și trainer, un make-up artist cu o bogată experiență, a pornit în realizarea propriului vis prin studiu. Astfel, în 1998 a terminat Școala de Estetică Facială și Machiaj Christine Valmy din București. Câțiva ani mai târziu și-a perfecționat tehnicile în Germania și SUA. În 2011 a absolvit Cammua Make up Academy din California, Statele Unite ale Americii. Adina a avut această oportunitate pentru că ea și soțul ei au locuit câțiva ani peste Ocean. A participat la numeroase masterclass-uri în domeniu și la două ediții IMATS din Los Angeles, care este cel mai mare târg de make-up din lume. ”În America m-am îndrăgostit foarte tare de arta aceasta a machiajului, pentru că este o piață foarte ofertantă acolo”, își aduce aminte cu bucurie Adina, despre această perioadă din viața ei. În 2003 și-a înființat propriul salon de cosmetică, iar în urmă cu doi ani, Școala de Machiaj Adina Zotinca. „A fost un vechi vis al meu, pe care în sfârșit mi l-am împlinit. Iar acum pot să împărtășesc și celorlalți ceea ce mă pasionează”, spune make-up artistul sibian. Pentru Adina este foarte important să fie mereu la curent cu ultimele noutăți în domeniu. Tocmai de aceea, participă frecvent la seminarii de specialitate atât în țară, cât și în străinătate.

IMG_4203

Model american

Cursul principal al Școlii de Machiaj Adina Zotinca se numește inițiere în arta machiajului și este dedicat atât începătorilor, cât și celor care vor să se specializeze. Acesta durează trei săptămâni și costă 5.000 de lei. Modulul are loc de două ori pe an, în februarie și în noiembrie. În prețul acestuia este inclus și un starter kit, care ulterior le rămâne participanților. Pentru a veni în ajutorul cursanților, Adina a redactat un manual de machiaj pe care îl folosește în cadrul cursului. ”Există persoane care lucrează în acest domeniu, dar nu au o bază teoretică solidă. Tocmai din acest motiv am creat acest modul, pentru ca cei care au o anumită experiență să poată beneficia de el. Ideea este să pornim de la zero, dar în mod corect”, explică make-up artistul. Modelul pe care îl urmează Adina în cadrul cursului creat de ea este școala pe care a urmat-o în SUA. Prima lecție este despre igienă pe care pune foarte mult accent: igiena personală, a locului de muncă, a produselor și ustensilelor folosite. Și în acest domeniu, ca în oricare altul, există norme care trebuie îndeplinite, pe care Adina le respectă cu strictețe. Un alt lucru la fel de important și de care make-up artistul nostru nu a uitat este etica profesională. ”La curs le prezint produsele și instrumentele cu care vom lucra. De exemplu, ne folosim de foarte multe pensule și trebuie să cunoaștem rolul fiecăreia”, precizează Adina.

IMG_4204

Metode diverse

După teorie urmează practica. Viitori make-up artiști au ocazia să lucreze cu modele, pe care le machiază abordând tipurile de tehnici învățate. ”Cursul este foarte bine organizat și structurat. Dimineața de la 9-12 predau lecții și apoi realizez demonstrații pe baza acestora. În partea a doua a zilei, participanții efectuează practică pe modele sub îndrumarea mea și a colegei mele, make-up artistul, Monica Lasita”, povestește cu entuziasm, Adina. Cursanții studiază tehnica blendu-ului, care reprezintă procedeul de bază al machiajului. În cadrul Școlii de Machiaj Adina Zotinca se predau însă și cursuri speciale, care se adresează profesioniștilor în domeniu. Un astfel de curs durează cinci zile, iar prețul este de 2.000 de lei. Modulele speciale sunt despre tehnica acuarelei, a creionului sau a eyeliner-ului gel. Trebuie amintit însă și cursul de aerograf care durează două zile și costă 2.500 de lei și se adresează de asemenea tot celor cu experiență. ”Noi oferim și curs de automachiaj, care este un modul personalizat și care se realizează individual. Durează 16 ore, costă 1.000 de lei și are loc doar prin programare la cererea doritorilor. Cursantele învață cum să aibă o piele îngrijită, să-și pună în evidență cele mai bune trăsături pe care le au sau să-și ascundă anumite defecte”, precizează make-up artistul. Ca număr de cursanți într-un modul se acceptă minim trei și maxim șase persoane, pentru că în cadrul școlii sunt doar șase posturi de lucru. La final toții aboslvenții vor primi o diplomă care să le ateste cunoștințele în domeniu.

IMG_4199

Băieții interesați de machiaj

La cursuri nu participă doar cei din această sferă de activitate. Printre cursanți s-au numărat și oameni din domeniul contabilității sau avocaturii. ”Vârsta minimă acceptată este de 18 ani. Vin și persoane tinere să studieze, dar și peste 40 de ani. Cea mai în vârstă cursantă a noastră a avut 45 de ani. Am avut și doi băieți. Pe viitor cred ca vor veni mai mulți, pentru că am primit destul de multe cereri din partea acestora”, povestește cu entuziasm, Adina despre propriii învățăcei. La școala sibiană au venit să se inițieze în arta machiajului și tinere din alte orașe din țară, dar și din Germania. O parte dintre ”elevele” Adinei, după ce s-au specializat, au acum propriile saloane și activează în domeniul make-up –ului.

IMG_4208

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Claudia Buidan

de Claudia Buidan

Social
Telefon:
0766.811.789.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus