Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

CUTREMUR de 7,2 grade Richter în Tadjikistan. Seismul puternic a fost resimţit până la New Delhi

CUTREMUR de 7,2 grade Richter în Tadjikistan. Seismul puternic a fost resimţit până la New Delhi

Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 a avut loc luni în Tadjikistan, acesta fiind resimţit până în capitala indiană New Delhi, dar şi în Pakistan, potrivit Institutului american de geofizică USGS, relatează Reuters în pagina electronica, potrivit Mediafax.

Un purtător de cuvânt al Comisiei tadjice pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că nu deţinea informaţii despre eventuale victime sau pagube imediat după cutremur.

Seismul nu a afectat baze miliatre ruse în Tadjikistan, anunţă RIA Novosti, care citează Ministerul rus al Apărării.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 111 kilometri sud-vest de Karakul, o regiune muntoasă slab populată, a precizat USGS.

Un locuitor din capitala tadjică Duşambe a declarat telefonic pentru Reuters că seismul a fost resimţit în capitală, dar a apreciat că a fost "moderat".

Un reporter de la agenţia americană The Associated Press din Kîrgîzstanul vecin, o ţară situată la sud de Tadjikistan, afirmă că a resimţit două cutremure, în capitala kîrgîză Bişkek. Autorităţile kîrgîze au anunţat că sesmul a fost resimţit puternic şi la Almaty, cel mai mare oraş din această ţară.

Sursă: Reuters, Mediafax

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus