Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

11 sibieni au ajuns la medic din cauza gripei

11 sibieni au ajuns la medic din cauza gripei

11 cazuri de gripă au fost înregistrate în județul Sibiu în ultima săptămână, după cum arată datele Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

”Gripă în sensul de aspecte clinice compatibile cu gripa, adică prezintă simptome caracteristice infecţiilor gripale, dar nu se poate pune diagnostic de certitudine, decât dacă există asociere cu alte criterii, şi anume: criterii de laborator (izolarea virusului) sau criterii epidemiologice. În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.252 de cazuri. Cele mai multe cazuri (circa 31%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani”, spun reprezentanții DSP Sibiu.

Numărul pneumoniilor din ultima săptămână este de 483 cazuri. Cele mai multe cazuri (107) au survenit la grupa de vârstă 65 ani şi peste.

În judeţul Sibiu au fost repartizate 12.250 de doze de vaccin antigripal, în două tranşe (prima = 7220, a doua = 5030), reprezentând circa 23.90% din totalul persoanelor catagrafiate în judeţul nostru (51299).

Grupele de risc, la care se recomandă vaccinarea antigripală:

-Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane;

-Gravide;

- Medici, cadre medii sanitare şi personal auxiliar, atât din spitalele cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii;

-Persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt;

-Toate persoanele cu vârsta egală sau peste 65 ani.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus