Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Controalele ITM în service-uri, vulcanizări și spălătorii auto s-au încheiat cu amenzi de 20.000 lei

Controalele ITM în service-uri, vulcanizări și spălătorii auto s-au încheiat cu amenzi de 20.000 lei

Pornind de la ideea că riscurile specifice activităţilor de întreţinere şi reparaţii auto pot genera accidente cu efect asupra capacităţii de muncă a lucrătorilor, precum şi numărul mare de neconformităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă constatat în campaniile din anii anteriori, I.T.M. Sibiu a desfăşurat pe parcursul anului 2015, ”o campanie pentru creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor care desfăşoară activităţi de întreţinere şi reparaţii auto, privind necesitatea respectării legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”.

Grupul ţintă a fost constituit din unităţi care desfăşoară activităţi de întreţinere şi reparaţii auto (service-uri auto,vulcanizări auto, spălătorii auto).

În timpul acţiunilor de control, desfăşurate în perioada martie – noiembrie 2015, au fost verificate 41 de unităţi, cu un numar total de 865 de salariaţi şi au fost constatate 103 neconformităţi, pentru care inspectorii de muncă au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale constând din avertismente şi amenzi în valoare de 20.000 lei. De asemenea, a fost oprit din funcţionare un echipament tehnic.

Cele mai frecvente deficienţe constatate în timpul controalelor, au fost instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor pe linie de securitate şi sănătate în muncă; nesupravegherea stării de sănătate a lucrătorilor; instalaţii electrice necorespunzător întreţinute; și lipsa apărătorilor de protecţie la echipamentele de muncă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

pe bune

Acum 8 ani

103 sanctiuni/20.000=195 sanctiunea. chiar sa credem ca ii interesa securitatea lucratorilor sau isi faceau norma? te duci la ce vulcanizare vrei, vai ce conditii sunt.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus