Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Țiuit în urechi

După ce stai mult timp cu urechea lângă o boxă din care răzbat muzici, când dai de liniște ai o vreme un soi de țiuit în urechi. E chiar mai supărător decât vacarmul de dinainte. Încerci să-ți aduni gândurile și nu poți din cauza țiuitului care-ți răzbate prin creier. Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc, Radu Berceanu, Ilie Sârbu, Vasile Blaga, Constantin Niță, Elena Udrea, cu toții și mulți alții asemenea lor au concertat în urechile românilor ani de zile. De cele mai multe ori fără noimă, de dimineața până noaptea târziu. Acompaniați de diverși oameni de presă au trântit telenovele întregi despre corupție, fraudă, calomnii, acuzații, proiecte, reforme. În fiecare seară trebuia să existe o temă ce era disecată. Cu politicieni în studio, cu miniștri în telefoane, cu acuze, cu multe cuvinte mari, cu bip-uri din când în când, cu gesturi largi, cu fală, cu snobism, cu multă mitocănie. O ceartă permanentă și sterilă. Discuții interminabile, oameni suficienți și meschini. Cu un popor avid după oameni care reușeau să toarne lături în capul altora cu zâmbetul pe buze. De ceva vreme, politicienii au dispărut din emisiunile ce apăreau în preajma mijlocului nopții. Au apărut în locul lor maneliștii și țiganii. Ora 11.00, atunci când miniștrii trăgeau linie peste activitatea de-o zi, este preluată acum de emisiuni cu miros la fel de rânced. Târfele ”manelarilor” sunt prezentate drept vedete, iar cei care până mai ieri verificau înălțimea premierului Boc vorbesc acum despre țâța dreaptă sau stângă a unei foste vedete ProTV. Norodul interesat până acum ceva vreme de casa lui Videanu, zace sleit de curiozitate la ultimele știri din viața lui Florin Salam. Un semnal i-a potolit pe politicieni în a-și mai pune fustele în cap. Dar uite că se găsesc alții să o facă în continuare. Sunt și alții care sunt gata oricând să-i prezinte. Sunt alte milioane care sunt pregătiți să-i urmărească. Există marele pericol ca politicienii să fi înțeles că trebuie să se schimbe, însă norodul masiv să fie iremediabil dependent de prostie, incultură și circ. Există riscul ca perioada saltimbancilor lui Băsescu, Boc, Ponta, Geoană și gașca lor să se întoarcă. Pentru că poporului s-ar putea să-i placă mai mult zgomotul în urechi, decât perioada neobișnuit de liniștită de după.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus