Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

A fost stabilit traseul autostrăzii Sibiu-Pitești. Pe Valea Oltului, până aproape de Călimănești, apoi peste munți la Curtea de Argeș

A fost stabilit traseul autostrăzii Sibiu-Pitești. Pe Valea Oltului, până aproape de Călimănești, apoi peste munți la Curtea de Argeș

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat vineri într-un interviu acordat agenției de presă MEDIAFAX că autostrada Sibiu-Piteşti, unul din cele mai aşteptate proiecte de infrastructură, ar putea fi finalizată în 2020, studiul de fezabilitate urmând să fie realizat anul viitor, iar construcţia să dureze 3 sau 4 ani.

În urma unor consultări publice a fost stabilit traseul autostrăzii, respectiv varianta trei din cele cinci propuse.

"Este varianta 3. O zonă care nu atrage mari probleme sau orgolii, pentru că trosoanele de mijloc sunt peste munte şi nu hotâram dacă trecem printr-o localitate sau alta, ci de fapt dacă mergem pe o vale sau alta, deci nu au fost foarte mari dispute pe această temă", a precizat Costescu.
Întrebat dacă autostrada va fi finalizată în anul 2020, Costescu a răspuns afirmativ, arătând însă că termenul include "o marjă destul de optimistă". El a afirmat că în Italia şi Spania faza de pregătire a unui astfel de proiect durează 5-6 ani, faţă de 2 în România, la care se adaugă execuţia propriu-zisă - 3-4 ani.

Conform planului prezentat pe site-ul CNADNR, varianta 3 propusă (de culoare albastru deschis) merge paralel cu actualul DN7, pe Valea Oltului, până aproape de Călimănești. Doar pe această porțiune prin munți sunt prevăzute zece tuneluri, dintre care cel mai lung are 2,8 kilometri.

"Fezabilitatea va trebui făcută în mod serios, cu studii geo, cu studii topo (geotehnice şi topografice, n.r.), sunt lucrări care nefăcute au stat la baza greşelilor pe care le constatăm, de genul Orăştie-Sibiu, deci nefăcute bine. Ele vor trebui făcute temeinic, ca să putem să avem o bază pentru proiectare corectă şi, după aceea, pe baza unui proiect bine fundamentat să putem să facem pasul următor, o construcţie pe care să nu trebuiască să o demolăm ulterior. Studiul de fezabilitate pentru Piteşti-Sibiu este deja în derulare, s-a împărţit pe cinci tronsoane. Două din ele la capete, care ridică mai puţine probleme de mediu, (...) au început şi ar fi trebuit să se termine chiar în această perioadă în care discutăm acum. Celelalte trei, de la mijloc, au probleme de mediu, în sensul că se află în Natura 2000, şi acolo durează ceva mai mult. Termenul iniţial a fost iunie 2016, au fost cumva comasate. Consultantul Comisiei Europene a solicitat să le acordăm răgaz şi primelor două tronsoane, să le lăsăm ca termen odată cu celelalte din mijloc, ca să putem să avem siguranţă că avem un studiu serios", a afirmat Costescu.
Studiul de fezabilitate ar urma să fie finalizat în iulie 2016, când vor fi anunţate valoarea investiţiei şi data lansării.

Sibiu-Piteşti este una din cele mai aşteptate autostrăzi din România, inclusiv de către cea mai mare companie din România, Dacia, care este şi cel mai mare exportator la nivel naţional. Lucrările ar urma să înceapă anul viitor, întâi 10 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa şi 31 de kilometri dintre Piteşti şi Curtea de Argeş.

Potrivit Master Planului pentru Transporturi, costul pe kilometru pentru cele două tronsoane variază între 6 şi 8,7 milioane de euro.

Sibiu-Piteşti este singurul tronson care lipseşte din autostrada care ar urma să lege graniţa de vest a ţării cu Capitala şi, mai departe, cu Portul Constanţa. Toate celelalte tronsoane fie au fost finalizate, fie sunt în lucru şi ar trebui să fie gata anul viitor.

Costurile cu acest proiect, în lungime de 116 kilometri, sunt estimate la două miliarde de euro, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile.

Planul detaliat al autostrăzii poate fi consultat aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Boul Baltii

Acum 8 ani

Iata de ce este evident,chiar si pentru mine,ca astia,tehnocratii,ne aburesc la fel de bine ca si ailalti,politicieni: ''El a afirmat că în Italia şi Spania faza de pregătire a unui astfel de proiect durează 5-6 ani, faţă de 2 în România, la care se adaugă execuţia propriu-zisă – 3-4 ani.''La noi pregatirea dureaza 2 ani iar executia cam cit ii ia lui Chuck Norris sa numere,doar o data,pina la infinit(pentru cei neinformati,tipul a facut-o deja de doua ori)!
Raspunde

Zen

Acum 8 ani

E "Pa Valea Oltului" (Adio Valea Oltului) sau "Pă Valea Oltului" (Pe Valea Oltului)?
Raspunde

NICU

Acum 8 ani

asta e cel mai cretin traseu
Raspunde

Cipi

Acum 8 ani

Astia ne iau de prosti rau de tot. Zic ca termina peste sase luni studiul de fezabilitate si ca dureaza la noi doi ani si nu patru ca in Spania. Cum ... sa termine in vara studiul daca tocmai au schimbat traseul De la Boita la Calimanesti si de acolo pe nu stiu ce vale pana la Curtea de Arges. Daca ar fi sa ne luam dupa vorbele lor, studiul se termina la 1 ianuRie 2018 ,iar lucrarile ar incepe in 2019.
Raspunde

K.Samuel

Acum 8 ani

A spus ca studiul pentru Sibiu-Boita si Pitesti-Curtea de Arges va fi gata in curand, nu pentru tot traseul. Pentru tot taseul vor fi necesari cei 2 ani.
Raspunde

gerula

Acum 8 ani

daca dobre asta e ziarist la ce titlu are articolul ..
Raspunde

John Casapul ptr. gerula

Acum 8 ani

Autorul articolului pare un diletant ordinar...La modul în care se exprimă.
Raspunde

elena

Acum 8 ani

Traiasca greselile! Voi chiar nu verificati nimic inainte de a posta ceva? " pa valea oltului" si " a declarant" ..... vai mama ei de limba romana.... Nu aveti un singur articol fara o greseala sau doua sau trei.....
Raspunde

vasi

Acum 8 ani

autostrada asta trebuia facuta de 20 de ani nu in 2020 povesti si telenovele ale guvernului csolos ce zice piggy finantista/ da 2 lei pentru autostrada?
Raspunde

euroak

Acum 8 ani

Stati linistiti ca romanii voteaza masiv in 2016 PSD iar autostrada dispare in conturile PSD-ilor. La fel ca toate autostrazile ce trebuiau facute din 2012 pina astazi. Plus ca la anu iasa Voiculescu de la bulau si are nevoie acuta de bani. Deja a scris vro 40 de carti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus