Marţi,
04.08.2020
Cer Senin
Acum
21°C

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac e aproape gata și își așteaptă vizitatorii/foto-video

18 Decembrie 2015 17:13

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac e aproape gata și își așteaptă vizitatorii/foto-video

Anul acesta, vremea le-a dat multe bătăi de cap muncitorilor de la hotelul de gheață de la Bâlea Lac, însă acesta este aproape finalizat, iar din Ajunul Crăciunului turiștii îl pot vizita. Spre deosebire de anii trecuți, organizatorii au modificat puțin planul, iar anul acesta, hotelul va avea 14 camere, dar din cauza vremii, două camere vor fi gata abia după Crăciun. Lângă hotelul de gheață va fi amenajat și un winter park, unde iubitorii sporturilor de iarnă își vor putea petrece timpul, dar și o zonă de relaxare cu terasă.

Tematica acestui an este Europa, iar turiștii vor putea opta pentru una dintre camerele cu tematică reprezentativă fiecărei țări în parte. „Suntem într-un moment în care Europa trebuie să fie mai unită decât oricând, iar fiecare cameră va fi amenajată astfel încât să ne ducă cu gândul la țara respectivă. Pentru fiecare cameră au fost alese anumite simboluri reprezentative și care îl vor duce pe cel care va sta acolo cu gândul la țara respectivă”, spune Lidia Bădilă, PR Ice Hotel Bâlea Lac.

balea hotel de gheata (6) Camera care va reprezenta România se numește „Odaia de sus”, iar sculptorul Dumitru Moscu a sculptat „Coloana infinitului”, a realizat o statuetă care îl întruchipează pe Constantin Brâncuși și, pentru că este în apropiere de Cârțișoara l-a sculptat și pe Badea Cârțan, un personaj emblematic pentru această zonă. „În camera care reprezintă Franța va fi sculptat un bust al lui Napoleon și Turnul Eiffel, în camera dedicată Spaniei vom avea un toreador cu un taur, iar în camera Olandei vom aveam câmpuri de lalele și mori de vânt”, mai spune Lidia Bădilă.

https://youtu.be/bgoZxroXHgI

Meniu tradițional, dar și cu specific mediteranean Chiar dacă pentru Crăciun și Revelion sunt făcute rezervările încă de anul trecut, turiștii vor putea în continuare vizita hotelul de gheață. Lângă hotel și anul acesta va fi un restaurant și un bar din gheață. „La bar, băuturile vor fi servite în pahare sculptate în gheață, iar mâncarea va fi parțial servită în farfurii și boluri de gheață. Vrem să satisfacem toate gusturile din punct de vedere gastronomic, iar pe lângă preparatele tradiționale vom avea și preparate cu specific mediteranean, salate, supe și alte preparate pe gustul turiștilor noștri”, afirmă Lidia Bădilă.

Somn la -2 grade Celsius După 3 ianuarie, muncitorii vor urca din nou la Bâlea Lac pentru a realiza trei igloo-uri, dar și pentru realizarea bisericii de gheață care, nu va lipsi nici în acest an. „Pentru igloo, prețul de cazare este de 660 de lei, iar acestea sunt preferate în special, de cei care își doresc mai multă intimitate. Cei care vor veni aici vor dormi pe paturi de gheață, dar care sunt acoperite cu saltele, blănuri de animale, dar vor primi și saci de dormit foarte groși, pentru că temperaturile ajung până la -2 grade”.

Anul acesta, organizatorii așteaptă turiști din Marea Britanie, China, Germania, dar și turiști români. De sărbători, toate locurile în hotel au fost rezervate de turiști englezi. Pentru cei care doresc să viziteze hotelul, prețul unui bilet este de 15 lei, iar urcarea cu telecabina dus-întors costa 60 de lei pentru o persoană.

balea hotel de gheata (1) balea hotel de gheata (5) balea hotel de gheata (4)

Comentarii

2 comentarii

hai-hui

Acum 4 ani

Saci de dormit foarte grosi pentru -2 grade Celsius... Cred ca glumiti... Sacii de dormit asa zis grosi sunt pentru temperaturi de multe minus ZECI de grade sub zero... Si se folosesc iarna la munte chiar si la noi sau in expeditii (Himalaya, Arctica, Antarctica, etc).
Raspunde

Zorro

Acum 4 ani

Am dormit la hotelul de ghiata in primul an cind s-a facut primul hotel de ghiata. Eu traiesc dupa metoda si filozofia lui Sebastian Kneipp si nu mi-a fost frig deloc. De 20-30 de ani fac dus aproape numai cu apa rece si nu am fost racit deloc in ultimii opt ani. Am 50+ ani, nu iau nici un fel de medicamente si deocamdata ai multumesc celui de sus ca nu am nici un fel de probleme de sanatate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus