Luni,
05.12.2022
Partial Noros
Acum
8°C

Constantin Chiriac: Jurizarea orașelor candidate la Capitală Culturală ar trebui reluată, dacă se confirmă acuzațiile

Constantin Chiriac: Jurizarea orașelor candidate la Capitală Culturală ar trebui reluată, dacă se confirmă acuzațiile

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu şi vicepreşedinte al Asociaţiei Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, susţine că, dacă acuzaţiile reprezentanţilor asociaţiilor culturale din Craiova, Braşov, Iaşi, Brăila şi Târgu Mureş care contestă lista scurtă a canidaţilor pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 se dovedesc, jurizarea ar trebui refăcută cu alţi experţi.

“Dacă există într-adevăr dovezi, există un act de incompatibilitate, conflict de interese. Noi, ca şi membri ai unui juriu, suntem puşi să semnăm un act de conflict de interese, iar Ministerul Culturii, ca şi structură organizatorică ar fi trebuit să îl facă. Dacă cei doi experţi şi-au asumat acest document, jurizarea ar trebui refăcută cu alţi experţi din partea României”, a delarat pentru MEDIAFAX Constantin Chiriac, el fiind şi membru al Comisiei de selecţie şi de monitorizare a oraşelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2008-2012.

El a mai spus că experţii din partea Ministerului Culturii ar fi trebuit să facă lobby ca juriul internaţional să selecteze mai multe oraşe din România pentru a intra în competiţia finală a evenimentului “Capitală Europeană a Culturii anul 2021”.

“Eu m-am şi mirat când am văzut nominalizările celor doi experţi din partea Ministerului Culturii pentru că nu cred că erau în măsură de a face parte din juriu. În plus, trebuiau aduse servicii României, în sensul de a face presiuni ca juriul internaţional să aleagă mai multe oraşe din România pentru etapa finală, astfel încât banii europeni să fie atraşi de cât mai multe comunităţi. De exemplu, când am fost membru în juriul internaţional pentru Spania, experţii spanioli au făcut presiuni şi, astfel, au fost trecute, în partea a doua a competiţiei, opt oraşe. De asemenea, cred că ar fi trebuit judecat şi modul în care arată oraşele, membrii juriului ar fi trebui să viziteze cele 14 oraşe candidate. În acest moment, vizitarea are loc doar în etapa finală. Subliniez, membrele juriului din partea României ar fi trebuit să facă lobby pentru a fi selectate mai multe oraşe”, a afirmat Constantin Chiriac.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

nik

Acum 6 ani

da braila si craiova chiar meritau :). eu as fi propus si alte orase de mare anvergura de genul bals, dragasani, pascani, ianca, alexandria samd
Raspunde

Wili

Acum 6 ani

Ciudat rau acest individ. Nu trebuie sa-l cunosti bine ca sa-ti dai seama de caracterul lui. Numai dupa cum se lauda, dupa cum vobeste, cat de des foloseste superlativul absolut, etc, poti sa-ti imaginezi cine se ascunde in spatele "marelui om de teatru"...
Raspunde

Florin

Acum 6 ani

cine ii fi tu "wili" nu se stie , insa faptul ca nu-l cunosti si stii ce a facut acest om pentru Sibiu si nu numai, d-l C.Chiriac, spune destul de mult despre tine. Fara comentarii si PUNCT.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus