Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-11°C

Arestat după ce a înșelat cinci sibieni cu peste 6.000 lei

Arestat după ce a înșelat cinci sibieni cu peste 6.000 lei

Un bărbat de 34 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu a fost reţinut ieri, sub suspiciunea de săvârşire a trei infracţiuni de înşelăciune şi a două infracţiuni de tentativă la infracţiunea de înşelăciune.

”Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Sibiu au stabilit faptul că bărbatul ar fi indus în eroare cinci părţi vătămate cărora, sub pretextul că este interesat de achiziţionarea imobilului scos la vânzare, le-a cerut diferite sume de bani reprezentând taxa notarială pentru perfectarea actului de vânzare a imobilului sau împrumut ce va fi restituit odată cu achiziţionarea imobilului”; spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Astfel, în 12 octombrie 2015, bărbatul ar fi indus în eroare persoana vătămată, care i-a înmânat suma de 1.000 de lei şi o copie a actului de proprietate al imobilului. Folosind aceeaşi metodă, în 16 noiembrie 2015, ar fi indus în eroare o persoană de sex feminin, primind suma de 3.300 de lei, iar în 3 decembrie, suspectul a indus în eroare o altă persoană cu privire la cumpărarea imobilului scos la vânzare de aceasta în localitatea Hamba şi a primit de la aceasta suma de 1.500 de lei.

La fel, în 6 decembrie, folosind aceeaşi metodă, bărbatul ar fi indus în eroare o altă persoană cu privire la cumpărarea imobilului, primind sub acest pretext 500 de lei.

Suspectul a fost prins în 20 decembrie, când poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale l-au prins în flagrant în timp ce încerca să inducă în eroare un bărbat cu privire la cumpărarea autoturismului acestuia.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă pentru săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune şi două infracţiuni de tentativă la înşelăciune.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus