Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Prețul apei și canalizării scade de la 1 ianuarie 2016&;&;

Prețul apei și canalizării scade de la 1 ianuarie 2016&;&;

”Apă Canal” SA Sibiu anunță că începând cu prima zi a anului 2016 vor fi aplicate noile cote TVA pentru apa potabilă, apa brută și canalizare.

Potrivit modificărilor aduse Codului Fiscal de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 50/2015, nivelul cotei TVA scade de la 24 %  la 9 % pentru apa potabilă și la 20 % pentru apa brută și canalizare.

Noile tarife sunt:

  • apă potabilă: 3,08 lei fără TVA, respectiv 3,36 lei cu TVA;
  • canalizare/epurare: 2,13 lei fără TVA, respectiv 2,56 lei cu TVA;
  • apă brută: 1,35 lei, fără TVA, respectiv 1,62 lei cu TVA.

Reducerea TVA-ului înseamnă o scădere a prețului plătit de abonații ”Apă Canal” Sibiu pentru metrul cub de apă potabilă și canalizare de la 6,46 lei la 5,92 lei, iar pentru apa brută de la 1,67 lei la 1,62 lei.

Tarifele au fost transmise spre avizare Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice și se vor aplica în întreaga arie de operare a societății.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

un sibian

Acum 6 ani

Pretul este si asa FOARTE mare!!! si ascunde incompetent, ignoranta si protejarea membrilor de partid!!! De ce nu se introduce plata online cu cardul...ati putea trimite acasa macar 2 din cele 4 persoane de la caseria din centru!!! nu de alta dar sunt absolut inuitile!!!
Raspunde

...

Acum 6 ani

Am vazut ca s-a dublat tariful pentru "pluvial"(a crescut cu 100%), asa ca nu va fi nicio reducere efectva a facturii.
Raspunde

carminis

Acum 6 ani

Oare la Sibiu nu poate sa fie transparent modul de calcul al furnizarii apei ? La Bucuresti s-a constatat o manareala grosolana la pretul apei, la Sibiu o fi altfel ? Consiliul local aproba orice majorare de tarif. Unde exista competitie sa-ti poti alege furnizorul sau macar sa negociezi pretul serviciului ? Suntem niste cumparatori captivi si pe acest lucru se bazeaza majorarea continua si in salturi mari a pretului apei si canalizarii. Poate ar trebui un nou manager care sa gaseasca resurse interne pentru scaderea pretului. Domnilor consilieri sunteti alesi de noi , cetatenii !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus