Luni,
14.10.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Contract de două milioane de lei pentru reamenajarea Parcului Ștrand

Contract de două milioane de lei pentru reamenajarea Parcului Ștrand

La 35 de ani de la înființarea Parcului Ștrand, Serviciul de administrare a parcurilor și zonelor verzi din Sibiu a lansat procedura de achiziție publică pentru reamenajarea suprafeței de 12.900 de mp, cât măsoară parcul în discuție. Două milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului estimată înainte de atribuire, contract în cadrul căruia în parcul dintre străzile Bihorului, Gorjului și Doljului trebuie amenajate alei, o piațetă, amplasate bănci, mese de ping-pong și șah, echipamente de fitness, realizate mini-terenuri de volei și baschet, plantați noi copaci și gazon nou. Licitația a fost lansată pe 7 ianuarie și are termen de depunere a ofertelor ziua de 25 ianuarie. Durata contractului – anunțată anul trecut de autorități – ar urma să fie de opt luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Fondurile necesare sunt alocate din bugetul Sibiului.

Cam ce ar trebui să rezulte

Din memoriul de arhitectură anexat documentației de atribuire, reiese că în cadrul contractului trebuie realizate mai multe obiective. Primul dintre acestea este amplasarea a două construcții provizorii: o toaletă publică modulară de 15 mp utili și un spațiu tehnic pentru panouri electrice. În cadrul aceluiași contract vor trebui reamenajate și aleile pietonale și realizarea unei piațete în fața bisericii. De reabilitat vor fi reabilitate doar aleile betonate, cele asfaltate urmând a fi menținute. Pentru sport, vor fi amenajate un teren de baschet, unul de volei și amplasate trei mese de tenis de masă. Terenul de baschet și zona meselor de ping – pong vor avea o pardoseală din dale de cauciuc reciclabil, în timp ce pentru terenul de volei solicitările din documentația de atribuire prevăd ”finisaj cu gazon natural destinat terenurilor de sport, ce va fi așezat pe un strat de pământ natural și un strat drenant de nisip”. Terenul de baschet și cel de volei vor fi împrejmuite cu garduri înalte de patru metri.

propunere parc strand II Actualul loc de joacă amplasat în parc urmează a fi extins, iar alături de acesta vor fi amplasate echipamente de fitness, inclusiv biciclete. Mobilierul urban va fi completat cu bănci, coșuri de gunoi și suporturi pentru biciclete. Spațiile verzi urmează a fi refăcute de asemenea. ”Prin proiect se propune refacerea zonelor verzi cu gazon rulat pentru activități în aer liber, rezistent la uz intens, plantarea unor arbori și amenajarea colinei de pământ ca un spațiu verde ornamental”, se mai arată în memoriul de arhitectură întocmit de firma sibiană SB Concept SRL. În cadrul proiectului mai este prevăzută amplasarea unor cișmele și plantarea de gard viu, precum și reabilitarea rețelei de iluminat.

propunere parc strand

Proiect amânat din 2007

Modernizarea acestui parc, a fost planificată încă din 2007, când Primăria dorea să folosească bani guvernamentali alocați prin intermediul Programului național de îmbunătățire a calității mediului. Însă ulterior acestor demersuri, administrația locală a fost notificată cu privire la existența unei cereri de restituire în natură a unei suprafețe de 1.764 de mp (980 de mp aflați în zona parcului, iar restul – o parte din strada Ștrandului). Primarul din acea vreme, Klaus Iohannis, a respins printr-o dispoziție cererea de restituire în natură. Dispoziția a fost atacată în instanță, care a obligat în 2011 administrația locală să restituie în natură cei 980 de mp aflați în parc. Suprafața respectivă nu va face parte, prin urmare, din proiectul de modernizare.

Foto principală: Google Street View

Foto hărți: Memoriul de arhitectură întocmit de SB Concept

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

...

Acum 8 ani

Cred ca terenurile de sport ar fi fost mai bine amplasate mai departe de biserica. In rest e o initiativa buna avand in vedere ca interese obscure cu conexiuni prin primarie au pus mana pe o mare parte din curtea scolii nr.1 unde mai puteau si copii sa bata mingea.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

...dar de ce mai departe de biserica?slujbele care se fac pe saptamana le numeri pe degete
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

cam asta anuntau si anul trecut...
Raspunde

Dorin

Acum 8 ani

Pt. a fi un parc unitar ar fi bine ca Primăria să cumpere terenul de la proprietarul celor 980 mp. Altfel riscăm să ne trezim cu cine ştie ce construcţii sau activităţi improprii unui parc civilizat.
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

ciudat mod de cheltuire a banilor la primaria Sibiu...pentru parcul din Strand sunt alocati 2 mil (mult dar si spun ca fac multe...?!)...pentru nu stiu ce zona pentru skateboard vroiau sa cheltuie peset 1 mil...!!!???
Raspunde

M

Acum 8 ani

nu reduceti suprafata ocupata de spatiul verde,pt a face loc constuctiilor sau terenurilor de baschet
Raspunde

alzara-junior

Acum 8 ani

Incompetentii din primaria casnicei fodor doar prin proiecte de astea ciudate si care nu sunt stringente pot sifona mai usor ceva marafeti,tot asa era si cand era burgermeister klaus-giratoriu!
Raspunde

a

Acum 8 ani

Terenuri de sport si aparate de fitness. PENTRU CE? Hai inteleg terenul de sport, e bun ca au copiii unde sa bata mingea, dar aparatele alea de fitness sunt o moda extraordinar de tampita care a cuprins toata tara. Nu se poate justifica costul in raport cu cat sunt utilizate. A si gard viu? Sper ca nu faceti ca in parcul reconstructiei care a fost proiectat pe stilul comunist si unde sa nu poti sa te asezi cu o patura pe iarba si sa stai linistit la soare/umbra.
Raspunde

Alina

Acum 8 ani

Ca de obicei, proiectul se face fara consultarea locuitorilor din zona (ma numar printre ei si nu am auzit de vreo astfel de actiune). Speram ca si pentru locul de joaca sa se foloseasca tot dale, ca in tarile/orasele civilizate, nu pietrisul sau nisipul care exista acum. Cat despre "aparatele de fitness"... bani aruncati.
Raspunde

adrian

Acum 8 ani

zona dintre strada maramuresului si calea ferata de ce nu poate fi exploatata? niste garduri elegante sau niste plase ar putea sa faca posibil acolo sa functioneze cateva miniterenuri dejoaca sport etc.... de ce nu se poate face un parc acolo langa pompieri unde a fost organizat cibin fest? Am vazut in Rm Valcea ca sunt 10 mini locuri de joaca la 20 de blocuri. va puteti inspira.... analiza...decide.
Raspunde

...

Acum 8 ani

Intre Maramuresului si calea ferata eu as vedea mai degraba un spatiu bun pentru largirea strazii Maramuresului. Este unul din putinele locuri din oras unde se poate face asa ceva si ar fi chiar benefic avand in vedere ce trafic duce acea strada in timpul saptamanii. Va plac cozile de masini dis-de-dimineata?
Raspunde

Doina Thor

Acum 8 ani

Sibiul chiar are nevoie de parcuri, de zone verzi mai ales in Terezian, Vasile Aron, si celelalte cartiere de la periferie. Sunt o droaie de maidane unele imprejmuite altele nu, Sunt fostele fabrici darapanate (Independenta) care ar putea fi inlocuite cu succes de zone verzi prin proiecte municipale. Nu-i suficient ca centrul e reabilitat. Sibiul are multi locuitori si dincolo de centru...
Raspunde

...

Acum 8 ani

Pacat ca nu se consulta cetatenii (riveranii) la initiative de genul acesta....
Raspunde

nel

Acum 8 ani

Caini care-si fac nevoile si pe proprietari nu-i intereseaza, vor fi?
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

pentru cei care doresc sa fie consultati...daca sunteti sufficient de hotarati nici acum nu-I prea tarziu...de obicei totul se opreste la a face un comentariu in ziar si a "comenta" pe la colturi dupa...si NU, nu lucrez la primarie si nici nu iau apararea cuiva...din contra consider ca "d-na Fodor" este unul dintre cei mai incompetent primary pe care I-a avut Sibiul!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus