Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
33°C

Ministerul Sănătăţii suplimentează dozele de vaccin antigripal

Ministerul Sănătăţii suplimentează dozele de vaccin antigripal

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu a declarat, joi, că Ministerul Sănătății a suplimentat dozele de vaccin antigripal cu 143.000, la cererea Direcţiilor de sănătate publică.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Sibiu la nivelul județului nostru medicii de familie au anunțat că cererea din partea pacienților nu este mai mare decât au estimat, prin urmare nu vor avea nevoie de doze suplimentare.

”După ce s-a primit ultima tranșă de vaccinuri de 4.500 de doze Direcția a consultat medicii de familie și aceștia au spus că mai au încă doze și estimează că acestea vor fi suficiente pentru acest sezon. Dacă situația se va schimba o să facem o nouă solicitare Ministerului Sănătații. Judeţului Sibiu i-au fost repartizate în acest sezon 16.750 de doze de vaccin antigripal, în trei tranşe - prima de 7.220, a doua de 5.030 și a treia de 4.500 doze”, spun reprezentații DSP Sibiu.

Pentru sezonul 2015-2016, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat iniţial 500.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost în totalitate distribuite către direcţiile de sănătate publică. Numărul de doze a fost suplimentat la sfârşitul anului trecut, pentru prevenirea afecţiunile respiratorii şi a gripei în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.

"La cererea direcţiilor de sănătate publică, am luat decizia de a suplimenta cantitatea de vaccin antigripal cu încă 143.000 de doze pentru imunizarea persoanelor la risc, astfel încât să evităm creşterea numărului de îmbolnăviri prin viroze de sezon. Recomandăm persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire să se adreseze medicilor de familie pentru a obţine gratuit acest vaccin", a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, potrivit Mediafax.

Campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în spitale. Sunt vaccinate gratuit persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică cele cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravidele, conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC.

Foto: www.exclusivnews.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

alzara

Acum 8 ani

Sibieni , vaccinurile antigripale sunt la medicio de familie ; vaccinați - vă !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus